Ekstra Bladet

Maddie døde i lejlighede­n

PORTUGISIS­K RESEARCHER

- RONJA RYDE ronja.ryde@eb.dk

12. maj i år er det praecis ti år siden, at britiske Madeleine McCann forsvandt kort før sin fire års fødselsdag.

Men på trods af, at et helt årti har passeret, siden historien om den lille piges mystiske forsvinden, er hun bestemt aldrig blevet glemt.

Sidste år skabte det internatio­nale overskrift­er, da efterforsk­ningen af sagen skulle laegges på hylden. I sidste øjeblik fandt de britiske politikere dog en håndfuld penge til at fortsaette arbejdet med at finde pigen, som snart fylder 14, hvis hun viser sig stadig at vaere i live i dag.

Nu melder en portugisis­k krimiekspe­rt, Francisco Moita Flores, sig på banen i Maddie-sagen, med en påstand, som lyder, at den lille pige aldrig har vaeret rigtigt forsvundet. Det skriver The Sun Online.

– Maddie døde i den lejlighed, jeg er ikke i tvivl. Flores har vaeret tilknyttet den portugisis­ke politiafde­ling, som stod for den indledende eftersøgni­ng af Maddie. Hans udtalelse faldt på et portugisis­k website.

Ingen kommentare­r

Han uddyber samme sted, at han mener, det ville have vaeret umuligt for en eventuel kidnapper at komme ud af vinduet i den ferielejli­ghed i Praia da Luz i Portugal, som Madeleine McCann skulle vaere forsvundet fra.

Udtalelser­ne kommer lige efter, at det er kommet frem, at det britiske politi er begyndt at lede efter en medarbejde­r på resortet i Praia da Luz, som muligvis ligger inde med flere informatio­ner, end han har delt med ordensmagt­en under tidligere afhøringer.

Flores’ kontrovers­ielle udtalelser, der sår tvivl om Madeleine McCanns faktiske forsvinden, ligger taet op af tidligere udtalelser fra den portugisis­ke betjent Goncalo Amaral, som pigens foraeldre, Kate og Gerry McCann, valgte at sagsøge, fordi han beskyldte dem for at lyve om datterens formodede kidnapning. Den sag vandt foraeldren­e, men efterfølge­nde vandt Goncalo Amaral appelsagen i højesteret, og Kate og Gerry McCann mistede retten til de 4,5 millioner danske kroner, som han ellers var blevet dømt til at skulle betale.

På den portugisis­ke hjemmeside laegger Flores, der er forfatter og researcher, op til at det britiske politi bruger nogle af de omkring 722.000 danske kroner, de netop har fået bevilget til efterforsk­ningen, til at finansiere et rekonstruk­tions-projekt i Algarve.

Foraeldren­e vil ikke udtale sig om researcher­ens påstande.

– Kate og Gerry vil ikke baere ved til bålet om disse rene spekulatio­ner med nogen som helst kommentare­r, lyder det fra Clarence Mitchell, parrets talsmand, til The Sun. Maddies foraeldre, Kate og Gerry McCann, holder aldrig op med at lede efter deres datter.

 ?? FOTO: AP ?? Madeleine McCann forsvandt for ti år siden.
FOTO: AP Madeleine McCann forsvandt for ti år siden.
 ?? FOTO: PA ??
FOTO: PA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark