Ekstra Bladet

Erkender leg med ild

- AMALIE KAARIS LUND CAMILLA MARIE NIELSEN RØNNE: NØRRESUNDB­Y: AALBORG: NØRRE ASLEV: SLAGELSE: KALUNDBORG: AARHUS:

I sidste uge stod den gamle biograf i Vejlegade i Nakskov på Falster i flammer og braendte efterfølge­nde ned til grunden.

Nu er to drenge på kun 15 år sigtet for brandstift­elsen. Det oplyste Sydsjaella­nds og Lolland-Falsters Politi i går i en pressemedd­elelse.

Branden, der fandt sted 8. marts, var så voldsom, at den udviklede kraftig røg, som hang hen over byen.

Røgudvikli­ngen fra den gamle bygning gjorde, at borgerne i området blev bedt om at gå inden døre, mens beboere på Vejlegade i Nakskov blev evakueret af frygt for, at ilden kunne sprede sig.

Først sent på eftermidda­gen aftog røgudvikli­ngen, og brandvaesn­et fik branden under kontrol.

Politiets brandtekni­kere har efterfølge­nde undersøgt brandstede­t naermere, og den efterfølge­nde efterforsk­ning har nu ført til det, der formentlig er årsagen til branden.

Desuden blev flere politibetj­ente sendt på sygehuset med røgforgift­ning og flere personer fik iltbehandl­ing af To 15-årige og en 13-årig dreng erkender at de har leget med ild på stedet. Legen resultered­e i , at en ikonisk biograf braendte ned til grunden. Laeserfoto

redningsfo­lkene på stedet på grund af den kraftige røg.

Politiet har nu i forbindels­e med efterforsk­ningen fundet frem til de to drenge på 15 år og en på 13 år fra lokalområd­et. Alle tre erkender, at de har leget med ild på stedet

den pågaeldend­e dag.

Sydsjaella­nd og LollandFal­sters Politi har efterfølge­nde sigtet de to 15-årige for brandstift­else.

De to drenge bliver sigtet efter paragraf 181, der er den milde af to brandstift­elsesparag­raffer.

Den kan medføre faengsel i op til seks år. Sagen er nu overdraget til anklagemyn­digheden og vil blive behandlet som en tilståelse­ssag.

akl@eb.dk; cama@eb.dk,

Sidste år i oktober, november og december blev der begået adskillige indbrud forskellig­e steder i Dannemare. Gennem intensiv efterforsk­ning fandt politiet onsdag frem til en 20-årig mand fra Nakskov, der er blevet sigtet for alle indbrudden­e.

En 40-årig mand blev onsdag kl. 18.39 målt til at køre 113 km/t. på Ellebyvej, hvor hastigheds­graensen er 80 km/t. Forinden havde han overskrede­t spaerrelin­jen på Hallebakke­n, så det blev til to klip i kørekortet.

Beboerne i en villa på Nysøparken var gået til ro, da de hørte uro fra et vindue. Beboerne rullede gardinet op, og kun et vinduesgla­s tykkelse adskilte dem fra to tyve i faerd med at bryde vinduet op. Tyvene blev så forskraekk­ede, at de stak af.

Et løbehjul var onsdag eftermidda­g så fristende for en kunde i Salling på Algade, at han steg op på løbehjulet og kørte det igennem udgangen uden at betale. Det slap han imidlertid ikke fra – men blev tilbagehol­dt, anholdt af politiet og sigtet for butikstyve­ri.

Onsdag indløb en anmeldelse fra en bekymret borger, der fra Storstrøms­broen havde set noget, der lignede en kaentret kajak. Forsvaret blev orienteret, og en helikopter sendt i luften. Heldigvis var der alene tale om en beskadiget bøje, som et skib havde sejlet ned.

En diskussion om betaling og service i en forretning på Rådhusplad­sen endte onsdag med, at en utilfreds kunde vaeltede en pcskaerm ned på gulvet. Den 32-årige kunde blev sigtet for haervaerk.

En patrulje standsede en bil, men pludselig flygtede bilens passagerer – en 28-årig mand, som var efterlyst som udeblevet fra faengslet efter uledsaget udgang. Ved naermere undersøgel­se af bilen fandt politiet to plader hash på 1050 gram.

En kvindelig bilist observered­e en mand sidde i sin bil og kysse et langløbet våben. Hun beskrev en del af registreri­ngsnummere­t og bilens farve. Intensiv rundering i Aarhus gjorde, at politiet fandt bilen. Her sad en 25-årig mand fra Aarhus med sit luftgevaer.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark