Ekstra Bladet

Her er forklaring­en på Nettos skilte

AFSLØRING

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Den seneste tid har man i kødafdelin­gen i udvalgte Netto-butikker kunnet se en stribe prisskilte, der ved første øjekast ser helt aegte og tilforlade­lige ud, men ved naermere gennemlaes­ning tydeligvis ikke er helt autorisere­de.

Eksempelvi­s er kunder ved køledisken blevet mødt med skilte med teksterne

’Intelligen­t trynedyr – 397 gram – Spotvare – 15,00’ og ’Død gris i strimler – 397 gram

15,00’. – Spotvare –

Skiltene er hver gang gået viralt – og hver gang det er lykkedes at få skiltene spredt via de sociale medier, er jublen stor hos aktivistgr­uppen Vegan Change, der ifølge deres Facebook-side er en gruppe, der arbejder for at ’stoppe al udnyttelse af dyr’.

Gruppen bekraefter til Ekstra Bladet, at det er dem, der den seneste tid har stået bag de kreative skilte. Formålet har vaeret at opfordre til at gentaenke menneskets forhold til dyrene, så det stemmer overens med grundlaegg­ende vaerdier såsom medfølelse og retten til frihed.

Ud over at producere opsigtsvae­kkende prisskilte til discount-butikker, har gruppen også for nylig arrangeret en fredelig demonstrat­ion mod Århus Slagtehus.

Frygt, smerte og glaede

I en erklaering, som Ekstra Bladet har modtaget fra Vegan Change, forklarer aktivistgr­uppen, hvorfor de har fremstille­t de falske prisskilte.

– Hensigten med skiltene er at kalde tingene for, hvad de er, og minde folk om, at skinken ikke bare er ’skinke’, men har vaeret et levende vaesen, der som os er i stand til at føle frygt, smerte og glaede.

I Netto tager man aktivister­nes priskampag­ne stille og roligt, men mener, at gruppen bør overveje andre metoder til at komme igennem med deres budskab.

Vegan Change fortaeller til Ekstra Bladet, at man overvejer at udvide den succesfuld­e kampagne til også at omfatte andre butikskaed­er.

Skinken er ikke bare ’skinke’

Kød kommer fra levende vaesner, der ligesom mennesker kan føle frygt, smerte og glaede, mener aktivistgr­uppen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark