Ekstra Bladet

FULGT AF TUSIND

Massivt fremmøde ved begravelse af den niårige tyske dreng, der blev dolket ihjel i sidste uge

-

WALDFRIEDH­OF (Ekstra Bladet): I flere timer forud for begravelse­n begyndte isaer rockere at strømme til kirkegårde­n Waldfriedh­of i udkanten af Ruhr-byen Herten, hvor drengen Jaden i går blev begravet, efter at han i sidste uge blev draebt med 58 knivstik af sin 19-årige nabo, Marcel Hesse.

Den draebte drengs stedfar er medlem af Bandidos-afdelingen i nabobyen Herne, hvor drabet fandt sted.

Blandt de mange fremmødte var også en gruppe på 20-30 danskere – heriblandt fuldgyldig­e medlemmer af Bandidos samt personer fra støtteklub­ben Cobra MC – der i går valgte at møde op ved begravelse­n af den niårige dreng. Også Bandidos’ europaprae­sident, danskeren Michael ’Kokken’ Rosenvold, var blandt de fremmødte. Han og andre af de danske rockere kender den berørte familie personligt, og derfor var det naturligt, at han deltog i begravelse­n.

Han ønskede ikke at kommentere sagen, men henviste til den tyske talsmand, Michael.

Familierne er i chok

Ud over danskerne vurderede Bandidos, at op i mod 2000 personer deltog i begravelse­n, hvor haerdebred­e maend kom gående i andaegtig ro.

Mange af dem medbragte blomster, kranse og blomsterde­korationer.

Ud over Bandidos var også repraesent­anter for en lang raekke andre rockerklub­ber fra både ind og udland til stede. Blandt de mange fremmødte var en raekke af de fremtraede­nde tyske Hells Angels-medlemmer.

Det samme var større grupper fra den hollandske No Surrender-klub og klubben Gremium, der målt på antallet af medlemmer er Tysklands største.

Aftenen forinden havde der vaeret holdt en mindehøjti­delighed for begge den 19-årige Marcel Hesses ofre i Herten.

Ud over den niårige dreng havde Marcel draebt en 22årig bekendt, som han gemte sig hos efter drabet på drengen.

Samlet set er det en sag, der i sin grusomhed har sendt chokbølger gennem raekken af bekendte til de to berørte familier.

Efter begravelse­n havde Bandidos lejet et større festlokale i Herne, hvor der var gravøl, kaffe og kage for de efterladte og deres venner samt den store gruppe tilrejsend­e.

Mulig magtdemons­tration

Tyske medier har vurderet, at der kunne vaere tale om en magt-demonstrat­ion fra rockerklub­bernes side i forhold til myndighede­rne, at de så talstaerkt samledes til begravelse­n.

Den tyske Bandidos-talsmand, Michael, ryster på hovedet af påstanden. Hvad angår den store tilstrømni­ng, mener han, at der er tale om ’et statement fra miljøet’ som reaktion på den grusomme forbrydels­e, der overgik den niårige dreng.

 ??  ?? En lang raekke rockere fra store dele af Europa valgte at dukke op og vise farverne frem ved begravelse­n af den niårige dreng Jaden, der er blevet brutalt myrdet.
En lang raekke rockere fra store dele af Europa valgte at dukke op og vise farverne frem ved begravelse­n af den niårige dreng Jaden, der er blevet brutalt myrdet.
 ??  ?? Op mod 2000 mennesker deltog i går i begravelse­n af den niå
Op mod 2000 mennesker deltog i går i begravelse­n af den niå

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark