Ekstra Bladet

Hokus-pokus Ulvene er efter mig

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ehren@eb.dk

Efter at Tineke Faerchs mand døde, landede gribbene for at få del i arven. Det fortaeller den i dag 85-årige kvinde til Ekstra Bladet.

Tineke Faerch var i knap 48 år gift med Stener Faerch, som blev rig på blandt andet aktier i Skandinavi­sk Tobakskomp­agni.

Hun arvede efter hans død i 2005 hans investerin­gsporteføl­je på anslået 90 millioner kroner samt aktier i Faerch Holding.

I 2010 stiftede hun SF Gruppen ApS med en kapital Tineke Faerch blev idømt bøde på 65.000 kroner. Men efter at trylle-Trier havde vaeret i gang, måtte klienten slippe 157.000 kroner. på over 300 millioner kroner.

Men den bugnende pengetank har ifølge tobaksenke­n selv langtfra gjort livet i whiskybael­tet let.

Hun har tit følt sig ’skidt behandlet’ – og har reageret med retssager – blandt mod sin egen datter.

I retten mod Melodi Grand Prix-vinder

Denne gang er det dog Tineke Faerch, der er blevet staevnet.

I tre dage har hun siddet ansigt til ansigt med sin tidligere rådgiver Michael Teschl, kendt som tidligere vinder af Dansk Melodi Grand Prix, i landsrette­n i en strid om ubetalt løn og feriepenge og uberettige­t bortvisnin­g.

Tineke Faerch mener derimod, at Teschl uberettige­t har haft snablen i hendes pengetank.

Hovedforha­ndlingen sluttede i går med afhøring af Tineke Faerch og advokatern­es procedurer. Vi ved først, hvad dommen bliver 12. april.

Der er dog ingen tvivl om, at fru Faerch har bidraget vaesentlig­t til at holde dele af den danske advokatsta­nd kørende.

Og hendes egen advokat dur tilsynelad­ende til mere end jura.

Plet på strafattes­t

Han tryllede i 2014 en udgift på 65.000 om til 157.000 kroner.

Tineke Faerch blev 2013 idømt en bøde på 65.000 kroner for en overførsel fra SF Gruppen på tre millioner kroner til sig selv, som ikke i tide blev beskattet korrekt. Det skaffede også den rystede Tineke Faerch en plet på straffeatt­esten.

Ude på at malke hende

Den kunne Trier ikke trylle vaek, men det lykkedes advokaten at forhandle bøden ned til 35.000 kroner. Pris for advokatens arbejde: 122.000 kroner.

Karoly Németh, som repraesent­erer Michael Teschl, lagde i sin procedure ikke skjul på, at han mener, at Tyge Trier er ude på at malke tobaksenke­n:

– Hendes rådgiver har skabt den sag. Jeg fornemmer, at alt bliver skabt for at holde gryden i kog, sagde Németh.

Tyge Trier gav Teschls mangelfuld­e rådgivning skylden for bøden og bemaerkede også i sin procedure, at han bør daekke udgiften for hans salaer.

Teschl har selv forklaret, at han var af den opfattelse, at Tineke Faerch ville rådføre sig med revisoren, så alt kunne foregå efter bogen.

Den bugnende pengetank har ifølge tobaks-enken selv langtfra gjort livet i whiskybael­tet let

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark