Ekstra Bladet

FCK STILLEDE TRAESK OENE I AMSTERDAM

Kasper Dolberg gjorde igen det onde ved de danske mestre. Angrebssen­sationen fra Voel scorede én gang, da Ajax fortjente slog københavne­rne 2-0 på Amsterdam Arena

-

AMSTERDAM (Ekstra Bladet): En fantastisk dag, en frygtelig aften …

Et par tusind FC København-fans så Amsterdam fra både dens bedste og vaerste side. Om dagen havde de nydt solen og Heinekens i massevis ved kanalerne i den hollandske hovedstad og fået den skønneste opladning til én af FCK’s største kampe nogensinde.

Det skulle det i hvert fald have vaeret, men på Amsterdam Arena stillede Ståle Solbakkens ellers sejrsvante mandskab de europaeisk­e traesko.

FC København er faerdige i Europa League.

Sendt ud af et veloplagt Ajax-hold, der var mindst én klasse bedre end københavne­rne og hentede en meget fortjent 2-0-sejr.

Dermed er de videre til kvartfinal­en med samlet 3-2.

Usikker vikar

Flere timer før kampstart affyrede Ajax-fansene kanonslag og taendte romerlys og skabte på den facon en naermest sydlandsk stemning uden for arenaen i den hollandske hovedstad. Og de fortsatte indenfor.

Lysshow og tyrolermus­ik forvandled­e Amsterdam Arena til et fodbolddis­kotek, hvor de omkring 50.000 kraevende Ajax-tilhaenger­e var kommet for at se deres hold score.

De medrejsend­e FCK-fans forsøgte at bryde igennem den hollandske lydmur, men havde vanskelige vilkår oppe i svinget.

Med et stort banner mindede de dog Ajax-folket om, at København før havde haft det sjovt i Amsterdam.

’The boys are back in town’, lød den danske hilsen, som skulle minde hollaender­ne om, at de både i 2001 og 2006 blev sendt ud af Europa af FC København på Amsterdam Arena.

Ajax-spillerne var dog fra start lige så taendte som fansenes romerlys og var taet på et at få en drømmestar­t i andet minut, da Jorés Okore, vikar for den karantaene­ramte kaptajn ’Zanka’, lagde alt for blødt tilbage til Robin Olsen.

Armin Younes var lige ved at tackle bolden i mål, men heldigvis for FCK trillede bolden langsomt forbi.

Falk var savnet

Ajax var også uden deres karantaene­ramte anfører, Davy Klaassen, og det havde fået avisen De Telegraaf til at stille spørgsmåle­t ’kan Ajax uden Klaassen?’

Det kunne de. Midt i 1. halvleg driblede lille, hurtige Younes lige igennem FCK-forsvarsdi­ge og fyrede af fra kanten af feltet.

Robin Olsen halvklared­e, men ikke ret godt, og Bertrand Traoré var først over returbolde­n, som han let headede forbi den svenske landsholds­målmand.

1-0 til Ajax – og så var det pludselig dem, der var i Europa Leagues kvartfinal­e. FCK skulle bruge et mål, men havde ikke mange på banen, der kunne byde ind med et.

Skadede Rasmus Falk var savnet på kanten, og det virkede, som om FCK’s eneste våben var hjørnespar­k og William Kvists lange indkast.

Ajax derimod havde flere farlige folk på banen, og ti minutter før pausen var det Hakim Ziyechs tur til at smutte igennem FCK-forsvaret. Alene med Robin Olsen sparkede han dog forbi.

Ud med Okore

FCK så ud til at slippe til pause med 0-1, men Kasper Dolbergs fart snød fuldstaend­ig Jorés Okore, der klodset nedlagde den blonde teenager.

Man siger, at den, som et straffespa­rk er begået imod, ikke selv skal sparke, men det har ingen fortalt Dolberg.

Den danske Ajax-angriber huggede bolden sikkert ind i det nedre målhjørne, mens Robin Olsen spraellede forgaeves i den anden side af målet.

Ståle Solbakken reagerede ved at skifte usikre Okore ud med Nicolai Boilesen fra 2. halvlegs start, og den tidligere Ajax-kaptajn gik ind på en noget uvant plads i midterfors­varet.

Det meste af stadion peb ad ham, men det så ikke ud til at røre en velspillen­de Boilesen, der dog ikke kunne stoppe Traoré i 53. minut.

En hurtig Ajax-kontra gav målskytten en stor mulighed, som han dog sendte forbi.

FCK skulle ’kun’ bruge et mål for at sende opgøret ud i forlaenget spilletid, men var ikke taet på og testede kun få gange Onana i Ajax-målet.

Tak til danske Dolberg

Manager Ståle Solbakken havde på forhånd annonceret, at de danske mestre skulle skraemme livet af Ajax på dødbolde, men hollaender­ne var opmaerksom­me på den danske lufttrusse­l og forsvarede sig godt.

Brandvarme Dolberg var taet på helt at lukke forestilli­ngen et kvarter før tid, men hans flade afslutning tog stolpen og sprang i spil igen, og et par minutter før tid reddede Robin Olsen taet under mål Dolbergs afslutning.

Angrebs-sensastion­en fra Voel måtte nøjes med én scoring, men med mål i både København og Amsterdam kan Ajax i høj grad takke danske Dolberg for, at danskerne blev sendt ud.

FC Københavns europaeisk­e eventyr startede i Belfast midt i juli, tog fart på Cypern sidst i august og kulminered­e i København en kold aften i starten af marts, da de slog Ajax i Parken.

Men ikke alle eventyr har en happy ending.

Det blev alle københavne­re mindet om i Amsterdam, da en fantastisk dag blev forvandlet til en frygtelig aften ...

Brandvarme Dolberg var taet på helt at lukke forestilli­ngen et kvarter før tid

?? FOTO: AP ?? Kasper Dolberg var en medvirkend­e årsag til, at FCK i aftes røg ud af Europa League. Faeldet af Dolberg