Ekstra Bladet

DANSKE KVIND FIK PRYGL I LE M

Cecili kamp Br land bølle Frankri

- JAN KJELDTOFT

Danskere har gennem årene fejret store triumfer i Le Mans – spørg bare Tom Kristensen.

Men der var sgutte meget fart og tempo over Klavs Bruun Jørgensens kvindelige harpiks-tropper, da de torsdag aften indtog arenaen i den motorsport­s-tossede by og tabte 21-29 til Frankrig efter vanvittige 5-14 ved pausen.

De blev simpelt hen overhalet med adskillige omgange af et veloplagt fransk landshold, som Danmark sidst var naesten i stand til at bide skeer med i Göteborg i december, men hvor de franske kvinder dog trak det laengste strå til sidst og nappede bronzemeda­ljerne ved EM.

Dengang tegnede fremtiden optimistis­k for de danske håndbold-jenter, men tak for café for en ynkelig gang café au lait, de danske spillere serverede i den franske forårsafte­n.

Ren skummetmae­lk – og ikke ret mange bønner.

Bagud 1-9, 4-12 og 5-14 ved pausen. Sølle fem scoringer af EM’s på papiret fjerdebeds­te hold. Fem!

Andet tempo

De lavede fejl på stribe – anført af kaptajn Stine Jørgensen – og det var ren deja vu i forhold til en Golden League-kamp i Esbjerg i starten af oktober, da Danmark minsandten også praestered­e at gå til pause med de rødglødend­e cifre 5-14 mejslet til måltavlen i den vestjyske arena.

Spillerne må have fået en ordentlig omgang med den Bruunske hårtørrer i pausen, hvor der naeppe var tid til at diskutere den seneste udvikling i den odenseansk­e gravid-gate …

De kom i hvert fald ind til anden halvleg i et helt andet tempo end den søvngaenge­romgang, tilskuerne var vidner til inden pausen.

Anne Mette Hansen, der i første halvleg tonsede ind i et par klodsede angrebsfej­l, tog kuglen i egne naever og smaskede stort set i rap fem scoringer i kassen.

Men det skal unaegtelig blive svaert, når et hold leverer 13 tekniske fejl på vejen til 13 slidsomme scoringer, og det hører med til histo- rien, at Cecilie Greve i målet suveraent var aftenens bedste dansker i aktion.

Overskud kan vaere meget rart – bare ikke på en håndboldba­ne – og man kan vist uden at lyve påstå, at det aldrig blev playmakern­es aften.

Hverken Stine Jørgensen eller Lotte Grigel fandt sig selv endsige det spil, de KAN levere i rødt og hvidt.

Danmark bragte sig på 1217, men så skruede de sejrs-

 ?? FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO ?? Eneste lyspunkt
Cecilie Greve gjorde sit for at forhindre franske scoringer, men lige lidt hjalp det.
FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO Eneste lyspunkt Cecilie Greve gjorde sit for at forhindre franske scoringer, men lige lidt hjalp det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark