Ekstra Bladet

2017 BLIVER KEVINS ÅR

Kevin Magnussen skal etablere sig som en staerk Formel 1-kører, mener Le Mans-kongen Tom Kristensen

- ANDERS FUNDER af@eb.dk

– Jeg håber, det bliver året, hvor Kevin får etableret sig som en staerk Formel 1-kører – det fortjener han, siger Tom Kristensen. Der er blevet talt og skrevet meget om de store forandring­er, Formel 1 har gennemgået op til denne saeson.

Og også for den ni-dobbelte Le Mans-vinder, Tom Kristensen, bliver det i år anderledes at følge dramaet i de 20 grandprix-weekender, der venter forude. Han skal således prøve kraefter med en ny tjans som ekspertkom­mentator for TV3 Sport.

Fra studierne i København skal den tidligere danske racerkører dermed laegge stemme til Kevin Magnussens første saeson for Team Haas i motorsport­ens kongeklass­e.

Og med de nye reglemente­r i spil bliver det for alvor interessan­t at vende tilbage i rollen som ekspert, fortaeller Kristensen, der torsdag tog del i et pressemøde med afsaet i TV3 Sports daekning af saesonen.

– Det er en spaendende saeson at gøre comeback i. Jeg bliver en del af et fedt produktion­shold, og så er der samtidig sket så markante nye aendringer i sporten. Vi kan allerede nu bekraefte, at bilerne er blevet hurtigere og mere voldsomme at se på i denne saeson, siger Tom Kristensen til Ekstra Bladet.

Kørerne bliver udfordret

Den nye ekspertkom­mentator glaeder sig også over, at Magnussen er faldet godt til hos Haas-teamet. Og i år er der en glimrende chance for, at danskeren rigtig kan få bidt sig fast i Formel 1-verdenen:

– Det bliver spaendende at følge Kevin. Specielt efter at han er kommet til et team, hvor det virkelig ser ud til, at han befinder sig godt både på det personlige og mentale plan, siger Tom Kristensen.

– Kevin fungerer godt sammen med teamchef Guenther Steiner og ejeren Gene Haas, og jeg er sikker på, at Kevin er typen, der praesterer bedst, når han maerker tryghed og support fra de bestemmend­e folk i teamet.

– Jeg håber, det bliver året, hvor Kevin får etableret sig som en staerk Formel 1-kører. Det fortjener han. Vi må håbe, han er lige så motiveret og passionere­t, som han giver udtryk for, siger han.

Tom Kristensen viser desuden stor begejstrin­g over de nye regelaendr­inger, der er blevet indført i Formel 1 forud for den kommende saeson i 2017:

– Der er kommet bredere daek, større biler og en smule mere lyd på. Bilerne ser virkelig flotte og fede ud nu, siger Tom Kristensen.

– Kørerne bliver udfordret meget mere på deres praecision og deres aggressivi­tet. Og nu bliver de testet på deres udholdenhe­d over et helt grandprix.

– Den eneste akilleshae­l omkring bilens større downforce er, at det ikke er sikkert, at vi vil komme til at se så mange flere overhaling­er. Omgangstid­erne vil til gengaeld blive hurtigere end i fjor.

– Formel 1’s storhedsti­d var for mig personligt tilbage i slutningen af 80’erne og starten af 90’erne, og jeg mener klart, at vi i dag er taet på at vaere tilbage dertil efter alle disse nye tiltag, siger han.

Nu i dobbeltrol­le

Ud over jobbet som medkomment­ator på TV 3 Sport skal Tom Kristensen i 2017 også fortsat vaere FIA Steward til udvalgte Formel 1-løb. Men danskeren mener ikke, at jobbet som dommer vil komme til at karamboler­e med den nye tjans som ekspertkom­mentator. Det bliver ikke et problem at adskille tingene.

– Jeg skal ikke kommentere på de tidspunkte­r, hvor jeg selv er dommer. Og jeg kommentere­r jo ud fra de ting, der sker i løbet, siger Tom Kristensen.

– Som kommentato­r er det et her og nu-billede af løbet, den enkelte omgang, svinget og hvordan kørerne udvikler sig, siger han.

Første Formel 1 Grand Prix finder sted i slutningen af marts i Melbourne, Australien. Her vil Tom Kristensen sidde klar ved mikrofonen til at øse ud af sin store erfaring inden for motorsport­en.

Kevin praesterer bedst, når han maerker tryghed Omgangstid­erne vil blive hurtigere end i fjor

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Status
FOTO: JAN SOMMER Status

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark