Ekstra Bladet

SAESONENS CL-PROFIL

NYHEDER Stor italiensk haeder til Kasper Schmeichel, der har det højeste karakter-gennemsnit i Champions League – og så er der en artig, dansk overraskel­se højt på listen

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Tirsdag stod Kasper Schmeichel en brandkamp, da Leicester vendte 0-1-nederlaget i Sevilla til en 2-0-sejr i returkampe­n og dermed avancerede til kvartfinal­erne i Champions League.

Det gjorde han trods nederlaget også i opgøret i Sevilla, hvor han nøjagtig som i tirsdags afvaergede et spark fra straffespa­rkspletten.

I det hele taget har den danske landsholds­keeper vaeret en profil for The Foxes i Champions League.

Faktisk så meget, at han suveraent topper en karakter-liste på det italienske netmedie tuttomerca­toweb.it.

Her får han gennemsnit­tet 7,17 for de afviklede kampe, hvilket er en komfortabe­l føring over den delte andenplads, som prydes af Arjen Robben (Bayern) og Lionel Messi (Barcelona), der begge snitter 6,83.

En lille overraskel­se, at Schmeichel således giver de største stjerner baghjul.

Men det bliver vildere endnu.

For lige efter den øverstplac­erede trio indtraeder en anden dansker på listen.Med karakter-gennemsnit­tet 6,75 indtager FC Københavnb­acken Peter Ankersen listen på en delt tredjeplad­s sammen med så prominente navne som bomberne Robert Lewandowsk­i og Sergio Agüero.

At FCK med seks kampe og et par gode resultater i saesonens Champions League kan levere en spiller til toppen af listen, er en mindre overraskel­se, men at det Kasper Schmeichel har lagt sig foran stjerner som Lionel Messi og Arjen Robben på italiensk topliste. skulle blive Ankersen, er en mere artig en af slagsen.

For i Ekstra Bladets eget karaktersy­stem er Peter Ankersen ikke bedste FCK-spiller. Langtfra endda.

Den haeder tilfalder Erik Peter Ankersen er havnet i det fine selskab på italiensk karakter-liste over CL-praestatio­ner. Johansson, der har et snit på 4,7. På skalaen fra 0 til 6 får Ankersen et gennemsnit på 3,3, hvilket gør ham til tredjedårl­igste FCK’er – kun Rasmus Falk og Benjamin Verbic har fået ringere karakter-gennemsnit.

Men det kan vaere, at de ser på det med andre briller i Italien.

Det må Peter Ankersen huske, hvis det store udland igen kalder på ham.

Kasper Schmeichel giver de største stjerner baghjul Det bliver vildere endnu set med danske briller

 ?? FOTO: AP ?? Populaer dansker
FOTO: AP Populaer dansker
 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark