Ekstra Bladet

STEIN BAGGER OG IT FACTORYSKA­NDALEN

-

Stein Bagger er vokset op i Frederiksv­aerk, og han er søn af journalist­erne Rolf Bagger og Mia Bagger. Det var i Nordsjaell­and, at han som ganske ung startede som såvel ivaerksaet­ter som muskelmand. Således har BT tidligere beskrevet, at Bagger som 16-årig var med til at starte og drive Frederiksv­aerk Motionscen­ter.

Som 18-årig stillede han op til sin første konkurrenc­e i bodybuildi­ng og blev nummer tre.

I 2002 saetter han sig i direktørst­olen i IT Factory. Samme år fortaeller han til Dagbladet Børsen, at han har en MBA fra Edinburgh Business School.

Men uddannelse­n skal vise sig at vaere lige så meget et luftkastel som IT Factory. Han havde aldrig gjort uddannelse­n faerdig. Selv om it-selskabet blev kåret som danmarksme­ster i vaekst i november 2008, viste det sig kort tid efter, at der intet reelt var i selskabet. I stedet var det hele et stort daekke for en leasing-karrusel.

1. december 2008 kommer det frem, at IT Factory var gået konkurs. Men på det tidspunkt vidste ingen, hvor Stein Bagger og hans davaerende kone, Anette Uttenthal, opholdt sig.

Derfor blev han 4. december sigtet in absentia ved Retten i Lyngby, og hele Danmark startede samtidig jagten på den mystiske Bagger.

På det tidspunkt var han nemlig forsvundet fra en forretning­stur til Dubai. Og først to dage efter dukkede han op igen, da han meldte sig selv på en politistat­ion i Los Angeles, hvorfra hele medieDanma­rk kunne vise overvågnin­gsbilledet af ham.

Svindlen betød, at Stein Bagger i 2009 blev idømt syv års ubetinget faengsel for at have svindlet for 831 millioner kroner.

 ??  ?? Ekstra Bladet 16. december 2008.
Ekstra Bladet 16. december 2008.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark