Ekstra Bladet

Vil polstre forsvaret

-

Forsvarsmi­nisteren med partileder­e er på besøg i Irak hos danske soldater, som får løfte om flere penge. Der tegner sig et flertal over midten for at styrke det danske forsvar. Det står klart under forsvarsmi­nister Claus Hjort Frederikse­ns

(V) besøg i Irak. Han mødtes søndag med de knap 200 danske soldater på Al Asad-basen 180 kilometer vest for hovedstade­n Bagdad.

Forsvarsmi­nisteren har selskab af DF-formand Kristian Thulesen Dahl, S-formand Mette Frederikse­n, samt De Radikales leder,

Morten Østergaard.

De aflagde besøg hos de danske udsendte, som blandt andet traener irakiske soldater i at bekaempe terrorbeva­egelsen Islamisk Stat. Besøget finder sted forud for forhandlin­gerne om et nyt forsvarsfo­rlig til efteråret.

Da forsvarsmi­nisteren rundede dagen af med en tale til de udsendte soldater, åbnede han for spørgsmål. Og blev kun mødt af et: Hvad ligger der bag ordene i regeringsg­rundlaget om et substantie­lt løft af Forsvaret?

Et aggressivt Rusland

– Grundlaegg­ende deler vi den opfattelse, at når trussels-billedet aendrer sig, og vi ser et mere aggressivt Rusland, vi ser, hvad der sker i Ukraine, vi drøfter Arktis, så skal man på en eller anden måde reagere. Det ligger i det substantie­lle løft.

– Jeg kan ikke sige mere om det, for jeg ved ikke, hvad Forsvaret har brug for, siger Claus Hjort.

Til september vil Forsvaret komme med en udmelding om, hvad der er brug for. På baggrund af de ønsker vil regeringen komme med et udspil. Det skal fremlaegge­s 1. oktober, lover forsvarsmi­nisteren.

Både Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederikse­n er under besøget åbne for at tilføre flere penge til Forsvaret i kølvandet på krav fra USA og russisk aggression.

 ?? FOTO: MADS NISSEN ??
FOTO: MADS NISSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark