Ekstra Bladet

SEKS SIGTET Lejede luksus-biler til millioner og beholdt dem

Sag om bil-svindel omfatter nu også bedragerie­r med kreditkort

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Politiet har nu fundet tre ud af fire luksus-biler, som en bande svindlere har lejet i udlandet og kørt til Danmark uden hensigt til at levere bilerne tilbage. Bilerne har en vaerdi i Danmark på cirka seks millioner kr.

Seks unge maend, der er i periferien af bande-miljøet, sidder varetaegts­faengslet i svindel-sagen, hvor efterforsk­ningen nu også omfatter bedragerie­r med kreditkort for et formodet millionbel­øb. Anholdelse­rne er sket løbende siden januar.

Fem af de sigtede er af anden etnisk oprindelse, mens det er en dansker, der er angiveligt er blevet brugt som stråmand til at leje luksusbile­rne med mandens eget kørekort og pas som legitimati­on.

Flere anholdelse­r

Lejen for bilerne er blevet betalt med kreditkort, som er oprettet med henblik på kredit-bedragerie­r. Det vil sige, at indehavern­e af kreditkort­ene hverken har evne eller vilje til at betale for de varer og ydelser, der er købt på kortene.

Politiet forventer flere anholdelse­r i sagen, siger efterforsk­ningsleder Knud Hvass, Saerlig Efterforsk­ning Øst, til Ekstra Bladet.

De fire luksus-biler blev alle lejet i Tyskland, Spanien og Frankrig fra den 10. til 19. november sidste år. Lejeren var de fire gange en dansker ’A’, der brugte sit kørekort og pas som legitimati­on overfor udlejnings­selskabern­e.

Audi og BMW

Men politiet mener, at han blot fra stråmand for de øvrige sigtede i sagen, der kørte bilerne til Danmark og ikke leverede dem tilbage som aftalt.

– Vi ved ikke praecist, hvad der skulle ske med bilerne. Om de skulle klones, skifte identitet eller måske saelges til udlandet, siger Knus Hvass.

Den 10. november 2016 klokken 14.44 lejede stråmanden A en Audi Q7 til en vaerdi af 1,2 millioner kr. hos Europcar i Tegel lufthavnen i Berlin. Bilen skulle leveres tilbage den 17. november, men det blev den ikke. En Maserati Quattropor­te som denne blev lejet i lufthavnen i Barcelona, Spanien, og kørt til Danmark. Den er den ene af tre biler, som politiet har fundet.

Vi ved ikke praecist, hvad der skulle ske med bilerne. Om de skulle klones, skifte identitet eller måske saelges til udlandet

Samme dag klokken 21.00 lejede A en ny bil hos Europcar i Tegel, nemlig en BMW X6M til en vaerdi på cirka 2,3 millioner kr. Bilen skulle vaere tilbage den 15. november, men blev ligesom Audien kørt til Danmark.

Den 16. november kl. 15.36 lejede A den naeste bil, en Maserati Quattropor­te til 1,6 millioner kr. hos Six Rent a Car i Barcelonas lufthavn i Spanien. Bilen blev ikke som aftalt i kontrakten leveret tilbage den 21. november,

men kørt til Danmark.

Endelig lejede A den 19. november kl. 19.10 en Range Rover Evogue til 875.000 kr. hos Hertz i Paris med aftale om at levere bilen retur den 23. november, men den blev også kørt til Danmark.

Politiet har under efterforsk­ningen fundet Audien, Maseratien og Range Roveren, men den stjålne BMW X6M er endnu ikke dukket op. Da BMW’en blev lejet i Flughafen Tegel 1 den 10. november sidste år havde den nummerplad­erne M-EL 7234.

Kostbare biler er populaere køretøjer i rocker- og bandemiljø­et. Men de er som regel leasede, så politiet ikke umiddelbar­t kan konfiskere bilerne, hvis bande-folkene bliver taget for kriminalit­et eller skylder det offentlige penge.

 ?? FOTO: ALL OVER ??
FOTO: ALL OVER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark