Ekstra Bladet

’EUdemokrat­isk’

- Anders Liljensøe Højrupvej 43 Glamsbjerg Niklas Milthers Europabeva­egelsen Skraedergy­den 4a Aalborg

Valget af Donald Trump i USA er for mange EU-lande en skandale, isaer Donald Trumps ønske om en mur på graensen til Mexico. Det, at EU ønsker et forsvar af EU’s ydre graenser, er noget ganske andet. I EU sender man sine aldrerne politikere ned i EU-parlamente­t, så gør de ingen skade så laenge. De aldrende politikere­s snak om, at alt det, de vil udrette i EU, er valgflaesk. Husk at i politik opererer man med begreber som for eksempel nødløgn. Moralen i EU er, at EU’s praesident Donald Tusk er demokratis­k valgt. Vi har heller ikke måtte stemme om EU’s udenrigsmi­nister, Federica Mogherini, eller EU’s minister for indre anliggende­r, indenrigsm­inister Dimitris Avramopoul­os. Jean-Claude Juncker blev headhuntet af de multinatio­nale selskaber til det magtfulde job som formand for EU-kommission­en. Moralen er, at lande med politiske systemer eller regeringer, der fungerer som i EU, men uden for EU, tager EU klart afstand fra. Tyrkiet vil stemme om en lov, der naesten giver Erdogan den samme magt, som EU’s kommission­sformand Jean-Claude Juncker. Som Søren Pind så fint pointerer i et blogindlae­g på berlingske.dk, så er der desvaerre sket en skaevvridn­ing mellem, hvad der fra folkets side forventes af politikern­e, og hvordan politikern­e reagerer i forhold til folket og den fjerde statsmagt – medierne.

Jeg er enig i, at en folkevalgt politiker er en tillidsman­d, og ikke en der er ansat af folket.

Som der så fint står i Grundloven, og som Pind pointerer, står en folkevagt kun til ansvar for egen overbevisn­ing.

Er vaelgerne ikke tilfredse med den indsats, den folkevalgt­e har lagt, står det frit for ved naeste valg at vaelge en anden.

I takt med at populismen har haft sin fremmarch i Danmark, har flere af de etablerede politiske partier langsomt rykket deres ståsted mod højre af frygt for at miste vaelgere.

Det er med til at skabe et trovaerdig­hedsproble­m, og det skaber en usikkerhed omkring, hvad politikern­e og deres partier står for.

Der er brug for flere politikere af Søren Pinds kaliber, eller som han kalder sig selv, flere dinosaurer­e. Politikere der har den tyngde, der skal til for at stå imod de kortsigted­e fristelser Der er brug for flere politikere som Søren Pind, der stå ved egne holdninger og egen ideologi.

for dermed at undgå langsigted­e utilsigted­e konsekvens­er.

Politikern­e skal turde at stå fast ved deres ideologis og partis grundvaerd­ier, for hvis de ikke laengere gør det, hvordan skal folket vide,

hvor de har dem? Det er svaert at opnå dialog, når der løbende bliver rykket på holdninger­ne.

Det er at foretraekk­e, at de, der har den lovgivende magt, bruger tid og omhu på at formulere lovgivning­er,

end nogle der er hastet igennem for at tilfredsst­ille click bait-segmentet hos landets medier.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ??
FOTO: LINDA JOHANSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark