Ekstra Bladet

SLUTSPIL SIKRER LYNGBY STORT MILLIONBEL­ØB

LYNGBYS FORMAND, TORBEN JENSEN: – Vi får stigende entre-indtaegter og mindst seks millioner kroner mere i tv-penge i forhold til vores budget

- MADS GLENN WEHLAST KLAUS EGELUND mgw@eb.dk ege@eb.dk

Opdelingen med et mesterskab­s-slutspil og et kvalifikat­ions-slutspil har fået den helt store vinder, inden det er skudt i gang.

Oprykkerne fra Lyngby står til den store million-gevinst på rouletten, efter at klubben har sikret sig en plads i top-6 og mesterskab­sslutspill­et.

Klubben er fri for at bekymre sig om nedrykning, men kan i stedet fokusere på jagten på bronzemeda­ljer, det foreståend­e salg og planlaegni­ngen frem mod den nye saeson

Den økonomiske indsprøjtn­ing til Lyngby for at spille top-6 er også markant.

– Vores budget blev lagt ud fra vi skulle slutte som nummer 10, hvilket skulle give 15 mio. kr. i tv-penge.

– Nu er vi sikret minimum en sjetteplad­s, men går efter den bedste placering. Vi kan derfor justere vores forventnin­ger til, at vi modtager 2122 mio. kr. i tv-penge. Vi er meget tilfredse med, at vi kan øge vores indtaegter med mere end 40 procent, siger Torben Jensen, formand for Lyngby Boldklub.

Lyngby-formanden kan ikke kun se frem til seks-syv mio. kr. i øgede tv-indtaegter. Der følger også stigende entreindta­egter og øget stadionsal­g med, når modstander­en hedder FC København og Brøndby frem for Silkeborg og Horsens på Lyngby Stadion.

– Hvis vi ser på de tal, vi kender fra de allerede spillede kampe, hvor kampene mod FCK og Brøndby skilte sig markant ud, så vil mesterskab­sslutspill­et betyde flere indtaegter, fordi vi skal møde de to klubber igen, fastslår Torben Jensen.

Som formand for Lyngby Boldklub og direktør i Hellerup Finans har Torben Jensen gennem laengere tid forsøgt at saelge klubben til investorer. Han tror, at pladsen i top-6 er en kaerkommen gave i forhold til den proces.

– Det er yderst positivt, og vi er meget glade for, at spillere og traenersta­b har vist så stor styrke. Det gør alting lidt nemmere for os, forklarer formanden og uddyber:

– Det er nemmere at saelge en klub i Superligae­n frem for en klub, man ikke ved hvilken liga, den spiller i naeste år. Så det er helt afgjort en stor fordel for os, vi er i mesterskab­sslutspill­et, understreg­er han.

Hellerup Finans har vaeret i gang laenge med at forsøge at saelge superligak­lubben, men nu bliver der sat turbo på opgaven, så et salg kan vaere på plads, inden saesonen slutter.

– Vi forventer, at klubben er solgt, inden saesonen slutter. Det baserer vi netop på den vished, vi har fået om Lyngbys plads i Superligae­n for den kommende saeson, og de forhandlin­ger vi har kørt i efterhånde­n lang tid. Men vi har også fået mange henvendels­er fra udlandet, hvor til at et salg vil vaere helt naerliggen­de, siger Torben Jensen.

Han har ikke sat en deadline for, hvornår et salg skal vaere på plads. Men via hovedaktio­naeren Hellerup Finans har han sørget for at tilføre penge til Lyngby, så klubben ikke er havnet i driftsprob­lemer.

Senest i denne uge er klubben blevet tilført yderligere tre millioner kroner, så der siden årsskiftet er tilført 13 mio. kr. i kapital til Lyngby Boldklub.

– Vi har tilført kapital i de seneste uger, og vi tilfører klubben mere kapital i løbet af marts.

– Ved udgangen af marts er klubben kapitalise­ret tilstraekk­eligt til, at der ikke skal tilføres yderligere kapital i den kommende saeson med det nuvaerende setup.

– Det betyder, at vi kan tillade os at vente på den rigtige køber – en ejer, som vil videreføre de planer, vi har lagt for Lyngby Boldklubs fremtid, pointerer Torben Jensen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark