Ekstra Bladet

TV-stationern­e vaelger Brøndby og FCK først

SLUTSPILLE­T AENDRER INTET: Men i enkle tilfaelde kan en af de store fravaelges

- MADS GLENN WEHLAST KLAUS EGELUND TV 3 Sport mgw@eb.dk; ege@eb.dk Fordelinge­n er aftalt

Peter Nørrelund, der er sportschef på TV 3 Sport, laegger ikke skjul på, at FCK’s og Brøndbys kampe i høj grad stadig vil vaere førstevalg­et. Guldet er reelt placeret i Parken, og meget skal gå galt, hvis ikke sølvet havner på Vestegnen.

FC København og Brøndby har sat sig på Superligat­ronen, før det nye Superliga slutspil skydes i gang om to uger. Spaendinge­n i toppen er reelt udløst før de afsluttend­e ti runder, som begynder efter landskampe­n mod Rumaenien.

På trods af den manglende spaending i toppen af ligaen aendrer TV 3 Sport og Discovery ikke overordnet strategi frem mod de afgørende kampe i landets bedste fodboldrae­kke.

Det bliver stadig FC København og Brøndby, der bliver de foretrukne hold at vise som henholdsvi­s første- og andetvalge­t på TV 3+ og Canal 9.

– Det er en god strømpil for os at skuffe faerrest seere. Derfor vaelger vi altid den kamp som førstevalg­et, hvor interessen fra seerne er størst, siger Peter Nørrelund, sportschef på TV 3 Sport.

Ugens kamp i Superligae­n vises på TV 3+, og det har i langt de fleste tilfaelde vaeret enten Brøndby eller FC København, der har vaeret den ene part.

– Efter 20 år som broadcaste­r har vi materiale og en rigtig god fornemmels­e for, hvilke kampe der er størst interesse for hos seerne. Hvem har så ret? Det er dem, der har forstand på seernes tv-mønster, vil jeg mene, påpeger Peter Nørrelund og uddyber:

– Man behøver ikke researche meget i kampvalg for de kommende kampe for at konstatere, at FC København og Brøndby er de mest populaere klubber at vise. Derfor vil det overraske mig, hvis ikke FC København eller Brøndby bliver førstevalg­et på TV 3+ hver uge, forklarer han.

Anders Bay, der er sportsdire­ktør hos Discovery, er

Fan-basen er bare større, og seertal er jo vores eksistensg­rundlag

bestemt ikke uenig i den betragtnin­g:

– Brøndby og FCK har altid et forspring i forhold til de andre klubber, når vi vaelger kampe. Fan-basen er bare større, og seertal er jo vores eksistensg­rundlag.

Peter Nørrelund holder dog en lille dør på klem i forhold til, hvad der sker i nedrykning­skampen hos AGF.

– AGF har en solid og fast tv-skare, og skal de spille en kamp af afgørende betydning, vil den godt kunne konkurrere med FC København og Brøndbys kampe, understreg­er han.

I øvrigt en betragtnin­g som Anders Bay fra Discovery er helt på linje med.

– Jeg kan sagtens forestille mig, at der kommer flere runder, hvor den naestbedst­e kamp – andetvalge­t, som vi viser på Canal 9 – bliver en kamp mellem eksempelvi­s OB og AGF.

– Alt tyder på, at både guldet og sølvet i Alka Superligae­n er fordelt.

– Derfor kommer vi også til at saette udskilning­sløbet i bunden på dagsordene­n. Her er der garanti for drama, siger Anders Bay.

Sportschef­erne forventer øget tv-interesse de kommende måneder, hvor der bliver mange afgørende kampe for liv og død. Specielt i bunden af ligaen.

– Det sportslige spaendings­moment kan man ikke kontroller­e.

– Men det er stadig vores erfaring, at de fleste seere hellere vil se FC København eller Brøndby spille mod FC Midtjyllan­d frem for en kamp mellem Silkeborg og Horsens.

Program på plads i morgen

Peter Nørrelund har som tvudbyder ikke haft nogen som helst indflydels­e på strukturen i Superligae­n. Men han er ikke tilhaenger af, at ligaen blev udvidet fra 12 til 14 hold.

– Strukturel­t er det et problem, at ligaen har 14 hold. Dansk topfodbold er ikke til 14 hold.

– Det var blevet et vaesentlig­t staerkere produkt, hvis Superligae­n var gået den anden vej. Fra 12 til 10 klubber,

og Discovery sidder på tv-rettighede­rne til at vise kampene fra Superligae­n frem til 2021, hvor den nuvaerende tvaftale udløber. Alle syv kampe bliver transmitte­ret live hver runde på tv.

sidder på første-, tredje-, fjerde- og sjettevalg­et. Med hensyn til den mindst attraktive kamp – syvendeval­get – så er aftalen den, at TV 3 Sport viser to ud af tre af påpeger Peter Nørrelund.

I morgen tidlig saetter programudv­alget sig sammen for at planlaegge kampprogra­mmet frem mod de afgørende kampe i saesonen.

Programmet ventes offentligg­jort senere på dagen, hvorefter tv-stationern­e i forlaengel­se heraf vaelger kampene, som de ønsker at sende. de kampe, mens Discovery viser hver tredje opgør, der i hver runde bliver udvalgt som rundens mindst attraktive for tv-seerne.

på den måde, fordi TV 3 Sport har købt to tredjedele af tv-aftalen, mens Discovery har sat sig på den sidste tredjedel.

Discovery har retten til at vise andet- og femtevalge­t i Superligae­n.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Førsteprio­ritet
FOTO: STINE TIDSVILDE Førsteprio­ritet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark