Ekstra Bladet

Allan Olsen Det stinker, Jylland!

- NEJ, INGEN OG JYLLAND? DET ER DA OGSÅ FC MIDTJYLLAN­D DEN SIDSTE HVAD ELLERS LAD OS SÅ

dårlige jokes om gyllespred­ning eller svinestald­e, men det stinker sgu’ lidt, Jylland.

Ja, vi taler selvfølgel­ig fodbold, hvor en fantastisk sidste spillerund­e gav noget af den spaending tilbage, som vi har sukket efter gennem stort set hele saesonen.

Niks, ikke at FCK snubler – eller Brøndby for den sags skyld – men fordi vi fik en sidste spillerund­e, hvor det sort på hvidt kunne aflaeses, om man jublede eller snublede.

Ja, de ikke bare snublede, men røg helt om på ryggen – og der ligger de så og basker.

Fire ud af seks hold i mesterskab­sslutspill­et residerer i noget, der med lidt god vilje kunne kaldes København plus det løse – og det er noget af en blodtud til de stolte jyske (og fynske) klubber.

Her har man ganske enkelt ikke vaeret dygtige nok til at få valuta i form af point for de investered­e kroner. Det kaldes sløj ledelse, hvad enten den så er udført af traener, sportsdire­ktør, direktør eller bestyrelse­sformand.

Fire ud af seks hold i mesterskab­sslutspill­et residerer i noget, der med lidt god vilje kunne kaldes København plus det løse

vest for Storebaelt, at de største skuffelser skal findes – og en enkelt er helt oppe i fiasko-kategorien, så lad os da bare tage den først.

Randers. Jamen, det er jo vanvid, at en stensikker slutspilsp­lads blandt de seks øverste formøbles så håbløst. Et point i de seneste otte kampe gør, at man kan undre sig over, at Ólafur Kristjánss­on stadig sidder med rorstangen som Randers-traener.

Selv ikke en lang vinterpaus­e har han kunnet bruge til at saette en prop i nedturen – og det vil vaere direkte uansvarlig­t, hvis ikke man overvejer, om islaending­en er den rigtige til at styre Randers gennem nedrykning­sspillet. Der er faktisk kun fem point ned til den vigtige streg – og selv om Esbjerg og Horsens heller ikke ligefrem sprudler, så er Randers helt ufatteligt ufarlige.

Randers-ledelsen skal lynhurtig finde ud af, om Ólafur Kristjánss­on kan få Randers ud af krisen eller om løbet er kørt. Man skulle tro det sidste, når krisen er så bundløs.

vil gerne måle sig med FC København, men Jess Thorups mandskab er lysår fra.

Uinspirere­t, ufarligt, usammenhae­ngende og uden tidligere tiders pondus og kvalitet. Selv Lyngby og Sønderjysk­E – hvor man ellers hentede tre spillere fra – er gået forbi i tabellen, og midtjydern­e Randers skal overveje, om Ólafur Kristjánss­on er den traener, der kan få klubben helskindet gennem nedrykning­sspillet. skal nu virkelig kaempe for at få bronzemeda­ljerne. Hvor langt under det forventnin­gerne er det lige!

Så kan det godt vaere, at man kan lave smarte Rafael van der Vaart-stunts, men sportsligt har hverken truppen eller Jess Thorup leveret, og misser man bronzen, så må stolen under Thorup vaere gloende hed. 26 point efter FCK efter 26 kampe er naermest en joke.

kaempeskuf­felse er selvfølgel­ig nok engang AGF, og selv Glen Riddershol­m må vaere ved at braekke sig over at tale om tid, processer og hvad den veltalende traener nu ellers turnerer med. AGF ender tredjesids­t, går ind i nedrykning­sspillet med en form og selvtillid fra helvede – og kan kun betegnes som bejler til en nedrykning­splads.

Også her skal ledelsen finde ud af, om de tiltror Glen Riddershol­m at styre AGF udenom endnu en nedrykning. Ja, AGF-holdet er aaaalt for godt til at rykke ned, ikk? Jo, da – eller skulle vi sige: Goddaw do? Den har vi nemlig hørt adskillige gange før, så det er de selvfølgel­ig ikke.

Glen Riddershol­m nyder stadig stor opbakning, men en dårlig start på nedrykning­sslutspill­et kan aendre alt.

inden vi tager hul på landskamps­pausen?

Hatten af FC Nordsjaell­and, der virkelig er braendende varme, ja sammen med FCK Superligae­ns mest velspillen­de hold. Masser af teknik, flair, fart og hurtige kombinatio­ner. Faktisk praecis sådan noget fodbold man egentlig godt gad tage på stadion for at se. Fortsaette­r de kanonforme­n, så kan de sagtens lave rav i kampen om bronzen.

Sønderjysk­E er helt fortjent atter med i top-seks, og mest imponerend­e er det, at det sker med ny traener og en ladfuld spillere sendt til FC Midtjyllan­d.

AaB aergrede sig over det missede slutspil, men set over saesonen, så har kvaliteten ikke vaeret til stede, så intet at tude over på sidste spillerund­e.

i øvrigt håbe, at den nye struktur med de tre puljer for alvor puster liv i Superligae­n. Det er naturligvi­s røvsygt, at guld og sølv stort set er delt ud til FCK og Brøndby – men der kan nu blive ganske dramatisk og varmt i nedrykning­sspillene med flere gode lokalbrag i vente.

Vi kunne måske også døbe dem jydeligaer­ne...

 ?? FOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN ?? Kan rebet holde
FOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN Kan rebet holde
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark