Ekstra Bladet

På toppen Jeg havde ondt i maven

SLUTSPILLE­TS BABYER: Emiliano Marcondes turde ikke juble, før han var helt sikker – men nu går han og Hjulmand efter bronzen

- – Hvem er bedre end jer? – Er I heldige eller dygtige? toft@eb.dk

Mads Pedersen og Marcus Ingvartsen jubler efter det første mål, FC Nordsjaell­and-mål på Heden.

Ingen is ondt!

– Det var først til sidst, jeg kiggede på tavlen og så, hvordan stillinger­ne var rundt omkring. Det var måske lidt dumt, for jeg fik lidt ondt i maven og taenkte: Hvis vi smider den her nu, så kommer jeg til at graede hele vejen hjem i bussen, fortaeller han.

– Jeg var mega glad for sejren, men jeg vidste på det tidspunkt ikke, om vi var i top 6. De sagde, at Randerskam­pen ikke var helt slut, så vi spillere inde på banen turde ikke helt at juble, selv om de kom farende ude fra baenken. Jeg skulle lige se livescore på en telefon først, før jeg turde juble med, afslører U21-landsholds­spilleren.

Men FC Nordsjaell­ands overrasken­de raid ind i top 6 stopper ikke her. Såvel Marcondes som cheftraene­r Kasper Hjulmand kan godt se flere store resultater tårne sig op i horisonten:

– Det er der, vi hører til. Vi skal sammenlign­e os med top 6 og måske også top fire og tre, fordi vi har kvaliteter­ne og spillet til det, siger Emiliano Marcondes.

– Så skal I jo blive nummer to!

– Haha, nu ved jeg ikke lige, hvor langt der er derop, men vi har jo lige bevist, at vi godt kan slå Brøndby.

Når slutspille­t starter, har FCN fire point op til Lyngby på tredjeplad­sen. Og de går efter medaljerne!

– Ja, hvorfor ikke. Hvem ligger nummer tre? Lyngby? Jamen, det kan godt lade sig gøre. Vi skal ud at angribe alt, hvad vi kan, siger Kasper Hjulmand, der er stolt af sit unge hold.

– Vi har heldet med på vores side i dag, det er der ingen tvivl om. Det kunne lige så godt vaere gået den anden vej, erkender Kasper Hjulmand med en tilføjelse:

– Jeg synes, vi har vist høj kvalitet og løft i vores spil, og jeg kan kun vaere fuldstaend­ig stolt af vores måde at komme tilbage på. Vi satte alt for mange point til i de første ni runder og har efter lidt turbulens vist et rigtigt højt niveau her efter vinterpaus­en, siger han.

– Det er vaerd at anerkende, at vi spiller fra start med ti spillere – og det har vi gjort i alle kampe – der kan spille U19, U20 eller U21-fodbold! Ti spillere fra start! Det er aldrig sket i dansk fodbold før, og vi er det yngste hold i Europa. Det er en del af historien.

– Det kan vel blive en sovepude?

– Nej, for vi er et angribende hold med et offensivt mind-set. Vi vil gå efter det mest mulige, og jeg tror, vi godt kan blive lidt bøvlede at spille imod.

Vi har jo lige bevist, at vi godt kan slå Brøndby

 ?? FOTO: LARS RØNBØG / GETTY IMAGES ??
FOTO: LARS RØNBØG / GETTY IMAGES
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark