Ekstra Bladet

AAB TRAK SORTEPER

SUPERLIGA FARVEL TIL TOPPEN: Nordjydern­e havde chancerne til at gå i slutspille­t, men blandt andet Frederik Børsting manglede skarpheden

- Pba@eb.dk

Frederik Børsting aergrede sig som resten af spillerne hos AaB. Muligheder for slutspil forduftede med braendte chancer.

traener Morten Wieghorst.

Nordjydern­e havde efter udligninge­n ellers to-tre gode muligheder for at komme foran og spille sig i slutspille­t. Kravet for nordjydern­e var at få et bedre resultat end Randers.

Isaer den omskolede angriber Frederik Børstings hovedstød, som røg en meter forbi, aergrede den nye traener, fordi et mål på davaerende tidspunkt havde sikret en plads i det forjaetted­e land.

Mens nordjydern­e fortsat hang med hovederne over den store afbraender, scorede den indskifted­e Serge Deble til 2-1, hvilket betød, at hjemmehold­et med sejren kunne

overlade jumboplads­en Esbjerg.

– Det skuffer mig, at vi ikke vandt, når vi fik muligheden for selv at afgøre det, siger Morten Wieghorst, som efter udligninge­n på straffespa­rk satsede og endte med kun tre mand i bagkaeden.

Nyt mål: Pokalfinal­en

I de dødende minutter tog gaesternes mål mand Nicolai Larsen også del i angrebsspi­llet, og da hjemmehold­ets Jung-Bin Park fik muligheden for at score i et tomt mål, skød sydkoreane­ren mindst en meter forbi.

– Selvfølgel­ig er vi skuffede. Vi havde jo muligheder­ne til at komme foran, siger

målmand Nicolai Larsen, som oveni kan aergre sig over, at nedrykning­sspillet bliver naermest nordjysk.

– Jeg går glip af muligheden for at komme til København og besøge familien, siger Nicolai Larsen med et smil.

Han har dog allerede regnet ud, hvordan han og resten af AaB alligevel kan få en tur til København inden sommerferi­en.

– Vi skal i pokalfinal­en. Jeg var med i 2014, og finalen i Parken står fortsat som den største enkeltståe­nde kamp for mit vedkommend­e. Det vil jeg som de andre, som var med, gerne opleve igen, siger Nicolai Larsen, der også lurer på, at AaB enten via pokalfinal­en eller en syvendepla­ds i nedrykning­sspillet kan komme ud at spille i Europa.

Laenge ventet hjemmesejr

Mens AaB’erne var knuste, jublede Viborg. Og det var ikke kun over den første hjemmesejr i syv en halv måneder.

Trods placeringe­n i bunden er der fremgang at spore i domkirkeby­en.

Det maerker for eksempel fighteren Jeppe Grønning.

– Tre point betyder rigtigt meget for selvtillid­en. Selv om det måske ikke kan ses på pointtavle, synes jeg, at vi er inde i en fornuftig periode, siger Jeppe Grønning, der bagefter var mand nok til at indrømme, at det var ham, som lukkede AaB ind i opgøret med et straffespa­rk på Jakub Sylvestr.

AaB’s nye målskytte satte sikkert straffespa­rket ind og udlignede til 1-1 efter godt en time.

Allerede efter 20 minutter havde Søren Reese headet hjemmehold­et foran, men chokmålet var i første omgang ikke nok til at vaekke gaesterne, som først efter pausen fik etableret noget, som lignede et overtag. Det var dog uden, at hjemmehold­et for alvor kom på haelene.

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ??
FOTO: ANITA GRAVERSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark