Ekstra Bladet

FORMEL 1 KEVINS SKAE

I . INTERVIEW: Når Kevin Magnussen i weekenden tager hul på en ny Formel 1-saeson, gaeld er at køre flere saesoner hos Haas F1 og hjaelpe dem med at indfri deres ambitioner

- JONAS HÜTTEL

Når Kevin Magnussen i på søndag saetter sig bag rattet i naeste kapitel af sin Formel 1-karriere, har fundamente­t for succes aldrig vaeret så solidt.

Der er ro på omgivelser­ne, tryghed om fremtiden og kontrakten­s laengde. Den 24årige dansker er sat over for respektere­de Romain Grosjean på et team, som har headhuntet ham til opgaven.

Men der er også tale om en skaebnesae­son, som vil definere Kevin Magnussens karriere i Formel 1.

Nu taeller ingen undskyldni­nger om underudvik­lede biler, undervurde­rede teamkammer­ater eller dårlig ledelse.

Praester – eller karrieren fortsaette­r med lukket tag i sportsvogn­e.

Fokus på holdet

I 2014 skrev Kevin Magnussen sit navn ind i F1-annalerne med sin podieplads i debuten og gjorde sig til som en af sportens kommende superstjer­ner.

Tre år senere har han stadig ikke leveret endegyldig­t svar på, om talentet raekker til ambitionen om at blive verdensmes­ter. I stedet for at blive omtalt som fremtidens mand, blev Kevin Magnussen navn i stedet forbundet med en fyring fra McLaren via email og offentlige kontrovers­er med en af sejrherrer­ne i sidste års magtkamp hos Renault, direktøren Cyril Abiteboul.

Kevin Magnussen ved godt, at det er nu, det gaelder.

Efter eget udsagn havde han ’en sløj’ saeson sidste år, hvor sidste halvdel var langt fra optimal. Et af målene i den kommende saeson er at ’genskabe gnisten om mit navn og ry’, sagde danskeren til TV3 Sport, da tv-stationen i vinterpaus­en besøgte Haas F1’s hovedkvart­er i Banbury.

Det vil vaere rart med et podie igen på et tidspunkt

Både teamejer Gene Haas og teamchef Günther Steiner har erklaeret, at målet i den kommende saeson er en syvendepla­ds i konstruktø­rVM. Yderst ambitiøst for et team i sin blot anden saeson.

Da Ekstra Bladet under vintertest i Barcelona får en lidt laengere snak med Kevin Magnussen, fokuserer han på holdet frem for sine egne personlige mål.

– Teamet havde en rigtig imponerend­e saeson sidste år, når man taenker på, at det var nystartet med et helt nyt setup.

– At score 29 point var rigtig imponerend­e. Hvis vi kan forbedre det bare en lille smule i år, synes jeg, at det er en godkendt saeson. Hvis jeg kan hjaelpe teamet til at opnå det. Det er mit mål, siger han.

Gene Haas drømmer også om at se en af sine kørere på podiet snart.

Kevin Magnussen leverer gerne det mål – uden dog at saette tidsfrist på.

– Det vil vaere rart med et podie igen på et tidspunkt ... Ikke ubehagelig­t, smiler han.

Vil blive hos Haas

2017 handler i saerdelesh­ed om at falde til og bide sig fast både hos Haas F1 og i sporten, efter at Formel 1-karrieren foreløbigt har budt på en turbulent rookie-saeson afløst af et år som baenkevarm­er og siden Renault-nødløsning.

Kontinuite­t er ’vigtigt’, konstatere­r den danske Formel 1-stjerne efter en omskifteli­g start på karrieren. De Magnussen-fans, som allerede drømmer om en plads hos Haas’ motorlever­andør Ferrari, skal lige ønske ham et par konsolider­ingssaeson­er hos et midterhold først.

– Jeg ser frem til mere end en saeson her. Jeg synes, jeg er et rigtig godt sted, og jeg føler, der er god mulighed for at udvikle mig i det her team og samtidig score nogle gode resultater.

– Der er altid mere at laere hver eneste gang, jeg kører på banen. Ved hver eneste løbsweeken­d, test og simulator-session, laerer jeg mere. Det stopper nok aldrig.

Når Kevin Magnussen er bedst, som i Sochi og Singapore i fjor, har han leveret point, som raceren ikke var til. Men han har også haft tendens til at falde helt ud af nogle løbsweeken­der – hvilket skete både i slutningen af 2014- og 2016-saesonerne.

På spørgsmåle­t om behovet for at haeve bundniveau­et lyder svaret:

– Der er ikke et sted, jeg ikke skal forbedre mig. Jeg føler, jeg er det rigtige sted for at kunne udvikle mig.

Netop stemningen hos Haas skaber fundamente­t for at levere.

De har hyret Kevin Magnussen som racerkører – ikke som reklamesøj­le. Efter

Jeg synes, jeg er et rigtig godt sted

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Frisk start
For Kevin Magnussen handler 2017 i saerdelesh­ed om at falde til og bide sig fast både hos Haas F1 og i sporten, efter at Formel 1-karrieren indtil videre har budt på en turbulent rookie-saeson afløst af et år som baenkevarm­er og siden...
FOTO: JAN SOMMER Frisk start For Kevin Magnussen handler 2017 i saerdelesh­ed om at falde til og bide sig fast både hos Haas F1 og i sporten, efter at Formel 1-karrieren indtil videre har budt på en turbulent rookie-saeson afløst af et år som baenkevarm­er og siden...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark