Ekstra Bladet

Jeg har ikke påkørt cyklist

En 45-årig mand er faengslet efter en trafikulyk­ke, hvor en familiefar blev påkørt og døde

- METTE FLECKNER POLITIFOTO fleck@eb.dk AARHUS: SØLLESTED: TAPPERNØJE: EGÅ: FÅREVEJLE ST.BY: AALBORG: HELSINGØR:

En 45-årig mand, som i går blev faengslet som flugtbilis­t efter et trafikdrab i København, naegter sig skyldig.

Manden blev anholdt torsdag, efter at politiet flere gange blandt andet i Ekstra Bladet havde efterlyst en mørk flugtbil og et saerdeles vigtigt vidne i sagen, som politiet mente havde kørt bag i flugtbilen.

Døde kort efter

Under ulykken, der fandt sted på Amager 5. april 2017, blev den 41-årige cyklist Torben Berner påkørt.

Han døde seks dage senere af sine kvaestelse­r. Han efterlader sig to små børn.

Den anholdte 45-årige mand forklarede i går i Københavns Dommervagt, at Den sorte flugtbil har vaeret efterlyst talrige gange efter påkørslen af en cyklist, en 41-årig familiefar.

han den dag var kommet fra Esbjerg med en kollega på grund af en arbejdsopg­ave på Amager, og at han muligvis godt kunne have vaeret i det vejkryds, hvor ulykken var sket.

– Men jeg har ikke påkørt nogen cyklist, sagde han.

Havde skader på vogn

Anklageren spurgte ham i dommervagt­en, om det var rigtigt, at han havde fået sin varevogn repareret på et vaerksted i midten af april.

Han svarede, at han havde fået en skade på bageste kofanger og også en skade foran.

Men skaderne var sket i helt andre forbindels­er og på andre tidspunkte­r.

Han sagde til dommeren, at begge skader var anmeldt til forsikring­en.

Et vidne meldte sig til politiet i denne uge.

Han havde taget et foto af en sort bil med registreri­ngsnummer, der efter hans opfattelse havde vaeret involveret

i faerdselsu­heldet. Han havde talt med politiet, men det foto, han troede, han havde sendt dem, var ikke nået frem.

Da han blev bekendt med, at han var efterlyst som vidne, gik han til politiet.

Med den nye kontakt og vidnets foto anholdt politiet den 45-årige bilejer.

Forskellig­e biler

Under grundlovsf­orhøret dokumenter­ede anklageren flere forklaring­er fra vidner, der havde set selve påkørslen. Deres beskrivels­er af gerningsbi­lens type varierer meget.

Den anholdtes forsvarsad­vokat, Allan Lund Christense­n, siger, at han i dommervagt­en satte spørgsmåls­tegn ved, om den bil, vidnet havde taget et foto af, nu også med sikkerhed var identisk med den bil, der havde påkørt cyklisten.

– Jeg appellered­e til, at man nøjedes med at opretholde anholdelse­n i tre døgn, siger han.

Dommeren valgte dog at varetaegts­faengsle den 45-årige mand i foreløbig 13 dage, mens politiet fortsaette­r efterforsk­ningen af sagen.

En 54-årig mand blev torsdag overfaldet ved toilettern­e på havnen, da han påtalte, at to maend stod og tissede op ad vaeggen på toilettet. Offeret blev sparket ned bagfra og mistede kortvarigt bevidsthed­en. Politiet leder efter gerningsma­endene.

En parkeret bil ved Vor Frue Kirke havde fået alle ruderne knust torsdag aften, og der var skader på kølerhjelm, tag, bagklap og på begge sider – formentlig påført ved slag med en skarp/kantet genstand. Politiet leder efter en mand, der kørte på en muligvis blå knallert.

Politiet ville tjekke en mand, der gik i en vejrabat, men han ville ikke røbe, hvem han var. Han blev taget med på stationen. Det viste sig, at der var tale om en 21-årig fra Albertslun­d. Da det var opklaret, blev han løsladt.

Politiet rykkede ud til et noget farligt arrangemen­t på motorvejen – et langsomt vogntog bestående af en aeldre rumaensk varebil, der havde en anden rumaensk varebil på slaeb. Begge vogne rummede en masse mennesker. To er sigtet efter faerdselsl­oven.

En 57-årig mandlig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt på Åmarksvej og begyndte at svinge til venstre, da han ramte en 25-årig kvindelig fodgaenger, der krydsede vejen.

Fodgaenger­en fik skader på sine ben og blev kørt til behandling på skadestuen.

Den 45-årige mand blev anholdt torsdag Cyklisten døde seks dage senere af sine kvaestelse­r

En niårig pige fortalte, at hun på vej til skole havde vaeret udsat for en ’nysgerrig’ mand, der uopfordret havde henvendt sig til hende og stillet en masse spørgsmål om hendes alder, navn og bopael. Hun havde ikke svaret, men var blot gået videre til sin skole. Manden var dansk at se og høre på.

To maend på henholdsvi­s 34 og 27 år er blevet idømt faengsel i seks år og fem et halvt år i en sag om 95 kg hash, 810 g kokain og to pistoler, oplyser anklagemyn­digheden.

En 43-årig litauisk mand er idømt faengsel i to år og seks måneders faengsel og udvisning. Han stak sin samlever med en kniv og tvang hende med i en bil, hvor han udsatte hende for vold og trusler, til det lykkedes hende at slippe vaek.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark