Ekstra Bladet

’JEG ELSKER HAM - HAN HAR GJORT, HVAD HAN SAGDE’

Charles Lofton, 44, mener, at Donald Trump har holdt sine løfter, siden han blev indsat som praesident for 100 dage siden

-

PHOENIX, ARIZONA – (Ekstra Bladet): Donald Trump har indfriet sine vigtigste valgløfter og har potentiale­t til at blive en af USA’s bedste praesident­er.

Det mener Charles Lofton, der er klar med en topkarakte­r til den amerikansk­e praesident, der traditione­n tro bliver evalueret i medierne i anledning af sine første 100 dage i Det Hvide Hus.

– Jeg elsker ham, griner den 44-årige skiltemont­ør og uddyber:

– Hans budskab om ’Amerika Først’ rammer plet. Sådan bør alle nationer taenke. Hvem ønsker ikke at saette sit eget folk først, spørger han.

Charles Lofton mener, at Donald Trump allerede har høstet en raekke vigtige sejre, siden han 20. januar blev taget i ed som landets 45. praesident.

– Han har sat skub på økonomien og skaffet nye jobs. Han har allerede leveret på den front, mener Charles Lofton og retter fokus mod sin personlige kaephest: De cirka 13 millioner mennesker – overvejend­e folk med latinameri­kansk baggrund – der opholder sig ulovligt i USA.

– Han har lagt en hård kurs over for den illegale indvandrin­g, og det har allerede fået betydning, siger han og peger på officielle tal, der viser, at antallet af illegale graenseove­rløbere fra Mexico er faldet drastisk i de seneste måneder.

Charles Lofton fortaeller, at han drømmer om et USA, hvor en lønmodtage­r kan opnå et liv i middelklas­sen, hvis han arbejder hårdt og passer sit. Det har ikke vaeret så nemt hidtil, mener han.

– Jeg arbejder på fuld tid som skiltemont­ør og har hverken kone eller børn. Alligevel har jeg ikke råd til at bo en lejlighed uden at vaere tvunget til at have en bofaelle. Det er absurd, siger han og påstår, at den illegale indvandrin­g er med til at presse lønningern­e i bund.

– Donald Trump har gjort, hvad han sagde, han ville gøre. Det er i sig selv en stor bedrift. Jeg føler for første gang, at den amerikansk­e praesident også repraesent­erer mig, siger skiltemont­øren.

Fortryder ikke kryds

Charles Lofton er ikke alene med sin uforbehold­ne støtte til praesident­en. Ifølge en undersøgel­se i avisen Washington Post har kun fire procent af vaelgerne fortrudt, at de satte kryds ved den republi- kanske praesident­kandidat.

Han har lagt en hård kurs over for den illegale indvandrin­g, og det har allerede fået betydning

Men den amerikansk­e befolkning er dybt splittet i synet på den utradition­elle praesident, der på dette tidlige tidspunkt i sin embedsperi­ode ifølge talrige målinger har den laveste opbakning for en amerikansk praesident i nyere tid.

Splittelse­n er også tydelig blandt de amerikaner­e, som Ekstra Bladet talte med på hovedgaden Mill Avenue i Tempe, Arizona. David Norouci er på forretning­srejse fra Los Angeles.

Håber på skatterefo­rm

– Jeg er nok mere optimistis­k end de fleste. Jeg synes, at vi skal give ham mere end 100 dage, før vi giver ham karakter, siger David Norouci, der anerkender, at Trump har haft blandet held med at få sin dagsorden vedtaget.

Han mener, at Trumps største fiasko var hans forsøg på at erstatte praesident Barack Obamas sundhedsre­form. Trump kunne ikke enga

gang mønstre opbakning blandt sine egne partifaell­er Kongressen og måtte skrote planerne. – Men jeg er sikker på, at han ikke har givet op, siger David Norouci, der også forventer sig meget af Trumps aner om massive skattelete­lser for både privatpers­oner og selskaber. – Det kan blive hans helt store sejr, mener han.

Fire lange år

Steven Strawn fra byen Queen as Creek stemte ikke på Donald Trump og mener ikke, at der er grund til optimisme. – Han er om end endnu vaeaerre, end jeg havde frygtet, siger den selvstaend­ige erhvervsdr­ivende og tilføjer: – Det eneste gode, som Trump har ført med sig, er, at jeg er blevet meget mere politisk aktiv og har engage- ret mig i en raekke politiske og sociale sager, siger han.

Chelsea Winkle er heller ikke begejstret. Hun kalder Trump for et ’fucking nightmare’ – et mareridt, som ifølge den 29-årige kvinde helst må blive kortvarigt.

– Jeg ser frem til, at han forlader Det Hvide Hus. Forhåbentl­ig bliver han smidt ud i utide via en rigsretssa­g, for ellers kan det godt blive fire lange år, siger hun til Ekstra Bladet.

 ??  ??
 ??  ?? – Jeg føler for første gang, at den amerikansk­e praesident også repraesent­erer mig, siger skiltemont­øren Charles Lofton.
– Jeg føler for første gang, at den amerikansk­e praesident også repraesent­erer mig, siger skiltemont­øren Charles Lofton.
 ??  ?? Jeg synes, at vi skal give ham mere end 100 dage, før vi giver ham karakter, siger David Norouci.
Jeg synes, at vi skal give ham mere end 100 dage, før vi giver ham karakter, siger David Norouci.
 ??  ?? – Forhåbentl­igt bliver han smidt ud, siger Chelsea Winkle.
– Forhåbentl­igt bliver han smidt ud, siger Chelsea Winkle.
 ?? FOTO: AP ?? Ikke så nemtUSA’s praesident Donald Trump er overrasket over, hvor vanskeligt hans nye job er. Det siger han efter 100 dage på posten.
FOTO: AP Ikke så nemtUSA’s praesident Donald Trump er overrasket over, hvor vanskeligt hans nye job er. Det siger han efter 100 dage på posten.
 ??  ?? – Han er vaerre, end jeg havde frygtet, siger selvstaend­ig erhvervsdr­ivende Steven Strawn.
– Han er vaerre, end jeg havde frygtet, siger selvstaend­ig erhvervsdr­ivende Steven Strawn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark