Ekstra Bladet

Kiwi traekker stikket

- Mbom@eb.dk

Discountka­eden Kiwi lukker i Danmark Koncernen tror ikke laengere på, at Kiwis butikker bliver en overskudsf­orretning. Kiwi har 103 butikker fordelt over hele landet. 30 af butikkerne laves om til Spar eller Meny, mens resten lukkes. Det kommer til at ske allerede over de kommende måneder.

er medejere sammen med Dagrofa, red.) ville vaere blevet ved noget laengere, siger han og forklarer:

– Kiwi er et gennemarbe­jdet koncept i Norge, hvor de har vist gode resultater. Men de har åbenbart kigget på investerin­gen og vurderet, at det ikke går godt nok, siger han.

Udover den åbenlyse hårde konkurrenc­e på discountma­rkedet, så peger han også på andre medvirkend­e faktorer til, at kaeden nu lukker.

– Da Kiwi kom til Danmark, overtog de flere butikker, men det var ikke de rigtige for dem. De havde blandt andet ikke de rigtige placeringe­r, siger han.

Men vi må bare erkende, at det ikke er lykkedes for os at få rigtigt fodfaeste på et discountma­rked, som er praeget af hård konkurrenc­e

Krigen fortsaette­r

Han forventer, at den hårde konkurrenc­e vil fortsaette uaendret.

– Nogle steder vil der vaere et hul nu, men så kommer der bare nogle af de andre kaeder og overtager det, siger han.

30 af de i alt 103 Kiwi-butikker bliver lavet om til enten Meny eller Spar. Resten skal lukkes inden 1. august.

– Vi er ikke – på trods af massive investerin­ger – bedst til discount. Derfor lukker vi nu Kiwi i Danmark efter flere år med underskud og fokuserer på det, vi er bedst til, siger koncernche­f i Dagrofa Per Thau i en pressemedd­elelse.

2400 berøres

Omkring 2.400 medarbejde­re kommer til at blive berørt af de mange kommende lukninger.

Ifølge HK Handel skal 1650 ansatte fyres i forbindels­e

med lukningern­e, mens 800 kan fortsaette i Dagrofas andre butikker.

– Beslutning­en om at lukke Kiwi-kaeden har ikke vaeret nem at traeffe.

– Hele Kiwi-organisati­onen har gjort et kaempe stykke arbejde med udviklinge­n af Kiwi.

– Men vi må bare erkende, at det ikke er lykkedes for os at få rigtigt fodfaeste på et Seks danske discountka­eder kaemper mod hinanden i at lokke danske forbrugere med billigere priser. Senest har Kiwi-kaeden dog måttet opgive kampen, og dagligvare­koncernen Dagrofa lukker inden for de naeste måneder alle 103 Kiwi-butikker i Danmark. 30 af dem bliver dog i stedet til Spar eller Meny. Få her et overblik over de

discountma­rked, som er praeget af hård konkurrenc­e, siger Per Thau.

Kiwi har 103 butikker fordelt over hele Landet. Kaeden kom hertil i 2008 fra Norge og er ejet af selskabet Dagrofa, der også ejer Meny og Spar. Lukningen af Kiwi betyder, at Dagrofa mister ni procent af sin koncernoms­aetning. Netto med 455 butikker. Fakta med 406 butikker. Rema 1000 med omkring 280 butikker.

Aldi med omkring 230 butikker. Kiwi med 103 butikker. Lidl med 98 butikker.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark