Ekstra Bladet

ROTTE FOR USØDET

NICOLAI BOILESEN

- BRIAN ASKVIG

To døde rotter landede for fødderne af FCK-spillerne Ludwig Augustinss­on og Benjamin Verbic, da FCK mødte Brøndby i det traditions­rige opgør forrige mandag. Det aekle stunt vakte opstandels­e viden om, og ikke få undrede sig over, at netop de to spillere blev udsat for Brøndby-fansenes ydmygende hån.

et Det viser sig nu, at det var tilfaelde. De Brøndby-fans, der smuglede rotterne ind, havde taenkt sig at klaske dem i ansigtet på landsholds­spilleren Nicolai Boilesen, erfarer Ekstra Bladet fra en kilde, der ønsker at vaere anonym.

– Sagen er den, at vi kalder Parken for ’kloarken’, og dér lever rotterne. Simpel retorik, siger kilden, hvis identitet er Ekstra Bladet bekendt.

– Det var meningen, at Boilesen skulle have haft de rotter i hovedet på grund af sine kvalmende udtalelser, som alle griner ad. Han har sagt, at han altid vil vaere Brøndby-fan, og han valgte FCK, siger kilden, som ikke kan forklare, hvorfor de døde rotter blev kastet i utide.

Boilesen var i sin tid ungdomsspi­ller i Brøndby, og det blev ikke vel modtaget, da han sidste sommer skiftede fra Ajax Amsterdam til Brøndbys aerkerival­er i FC København.

Da Boilesen med Ajax i 2011 var på besøg i Brøndby erklaerede han før kampen, at han altid vil vaere Brøndby-fan, og at

havde udviklet ham klubben som spiller. At han nu spiller for aerkerival­erne og før derbyet udtalte, at han ’aldrig har haft et specielt forhold til Brøndby’, skulle vaere årsag til rotte-aktionen.

Det er dog ikke alle BIF-fans, der tilslutter sig den version.

– Det er en stor løgnehisto­rie. Jeg står i Svinget, er en af stifterne af Svinget, og ved hvad der sker til kampene. Kender også dem, der kastede rotterne, og de skulle ikke i fjaeset på Boilesen. Det var en lille harmløs gimmick og intet andet. Og jeg har intet med selve episoden at gøre. At pressen har blaest det hele op, og glemt alt om selve kampen er til grin, skriver Kasper Lauth i en mail til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet erfarer dog videre, at de fans, der smuglede de døde rotter ind på stadion, havde dyrene skjult i plastikpos­er i underbukse­rne.

Brøndby IF har ved hjaelp af videooptag­elser på stadion sporet sig frem til to personer, som er blevet identifice­ret som rottekaste­rne. De er blevet tildelt et års karantaene fra Brøndby Stadion og skal betale 5000 kroner hver i såkaldt ’afgift’ for brud på stadionreg­lementet.

Brøndby-sportsdire­ktør Troels Bech siger til Ekstra Bladet, at han ikke ønsker ’at kommentere

Sagen er den, at vi kalder Parken for ’kloarken’, og dér lever rotterne. Simpel retorik

udokumente­rede forlydende­r’. Han vil således ikke forholde sig til vores oplysninge­r om målet for aktionen og de naermere omstaendig­heder omkring indsmuglin­gen af de døde dyr.

Når det gaelder den sanktion, Brøndby IF har pålagt de to rotte-kastere, slår han fast, at der ikke er fortilfael­de, og at straffen derfor er udmålt ud fra, hvad man ellers har oplevet af regelbrud.

– Der er ingen tabelopsla­g i sådan en sag, så det er et jugement. Vi har brug for at gøre det synligt, at der er en adfaerd, som vi overhovede­t ikke kan acceptere.

– Vi er utroligt kede af denne haendelse. Vi synes, den er forkert, og vi tager stor afstand til den, og derfor får den en meget streng konsekvens, siger Troels Bech.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra FC Københavns pressechef, Jes Mortensen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark