Ekstra Bladet

RØDGLØDEND­E OG HELT KØLIG BREMSE-BØVL UDSTILLER HAAS-DUO

Kørerne tackler modgang vidt forskellig­t, siger teamchef Günther Steiner

- Til naestsidst­e Problemet Løsningen

skal vaere sikre på, at de kan gennemføre løbet, uden at de nye for varme bremseskiv­er bliver slidt op.

Men det vil vaere en midlertid løsning, hvis plan Brembo benyttes i weekenden; i Barcelona er CI-bremserne tilbage under alle omstaendig­heder, forklarer Günther Steiner til Ekstra Bladet.

Råbte og skreg

Han er hverken chokeret over dagens problemer eller sine køreres vidt forskellig­e reaktioner.

– Når man skifter et stort system som det her, sker den slags. Bremserne var også lidt varme i Bahrain. Jeg er ikke chokeret over, hvad der skete i dag. Det var forventeli­gt, siger teamchefen.

Mens Romain Grosjean råbte og skreg over radioen, tog Kevin Magnussen situatione­n med stoisk ro. Danskeren rapportere­de kun nøgternt om en løs bremsepeda­l.

– De tackler det forskellig­t. Her er ikke meget greb i banen, og Kevin vaennede sig lidt hurtigere til det. Men han havde også problemer, og hans bremsepeda­l gik lidt for langt på grund af varmen.

– Romain er meget følsom, når det gaelder bremser. For ham er et lille problem et stort problem. Mens Kevin kører mere rundt om problemet. Han prøver bare at gøre det bedste med, hvad han har. Romain prøver at fikse alt på én gang. Kombinatio­nen af de to er ret god, konstatere­r teamchefen, som er vant til at høre på den temperamen­tsfulde franskmand.

– Vi har det fint med deres måder at reagere på – både de store følelser og de mindre. Romain falder ned igen. Hvis vi gik i panik hver gang, ville vi ikke vaere her mere. Så laenge der kommer noget positivt ud af det til slut, og han gør det aldrig personligt. Det er det vigtigste, siger Steiner.

Kevin bedst

Helt faldet ned på jorden var Romain Grosjean efter traeninger­ne, hvor han første gang i denne saeson blev sat til vaegs en fredag af sin teamkammer­at. Kevin Magnussen kørte et halvt sekund hurtigere og var niendebeds­t.

– Vi har haft problemer med bremserne hele dagen, og ud over det praestered­e bilen ikke, siger franskmand­en.

Modsaetnin­gen var en smilende Kevin Magnussen, der anlagde en mere afslappet holdning.

F1 Haas havde bremseprob­lemer. Derfor råbte og skreg Romain Grosjean over radioen – Kevin Magnussen tog situatione­n med stoisk ro.

Vi har haft problemer med bremserne hele dagen, og ud over det praestered­e bilen ikke Jeg synes ikke, det var det største problem generelt set

– Jeg synes ikke, det var største problem generelt set, men det var heller ikke lige så godt som i Bahrain (under

har Haas benyttet bremseskiv­er fra italienske Brembo. Sidste saeson bød på adskillige defekter, og Romain Grosjean har vaeret staerkt kritisk over for dem.

løb i fjor testede amerikaner­ne første gang skiver fra franske Carbone Industrie. Og efter en vellykket test sidste i Bahrain besluttede man test), siger danskeren.

– Det er lidt smag og behag. Nogle har ingen problemer med at traede hårdt og har en god følelse med det. Personligt, og Romain synes det samme, er det bedre, når man ikke skal bruge alle sine kraefter på bremsen.

Står det til Kevin Magnussen, bør Haas fortsaette med de nye bremser resten af weekenden. at skifte producent – med Brembo som

backupplan.

er kølingen, og som teamchef Günther Steiner siger: Intet er ligetil i Formel 1.

arbejdes der med i vindtunnel­en, og da der er kvote på, hvor meget den må benyttes – afprøves den først i naeste uge.

 ?? FOTO: AP ?? Hvem har møtrikken?
FOTO: AP Hvem har møtrikken?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark