Ekstra Bladet

SUPERLIGAE­NS SKYGGESIDE

Der var intet på spil i Superligae­ns sene fredagskam­p, og det udnyttede Randers og Esbjerg til at snuppe en friaften

- Gennemsnit

OB og AC Horsens illustrere­de tidligt fredag aften vildskaben og charmen ved den ny Superliga-struktur.

De 2.820 sjaele, der havde fravalgt Open By Night i den kronjyske stad og i stedet var taget på Randers Stadion, oplevede så sandelig skyggeside­n i nullerten mellem Randers og Esbjerg.

Spaendings­niveauet i den sene fredagskam­p svingede sig aldrig over det, man normalt ser i en ligegyldig traeningsk­amp. Sådan går det, når det ene hold, Randers, er sikret Europa-playoff, mens det andet, Esbjerg, skal i nedrykning­s-playoff.

Randers havde tilmed givet topscorer Marvin Pourié fri, således han kunne rejse til Tyskland for at vaere med til sin datters fødsel. Tyskeren var dermed lovligt undskyldt, men det var straks et mere tvivlsomt motiv, Olafur Kristjanss­on havde, da cheftraene­ren efter 37 minutter skiftede sin nøglespill­er, Kasper Fisker, ud.

Slap ikke håndbremse­n

Den lille midtbanekr­eatør havde kort forinden raget et klodset gult kort til sig og fået et mindre slag over foden. Derfor forlod han banen uden palaver, da chefen kaldte. Det havde fighteren Fisker naeppe gjort, hvis der havde vaeret bare det mindste på spil i Randers.

Man kan ikke bebrejde Olafur Kristjanss­on for at taenke langsigtet, og der var ingen grund til hverken at risikere rødt kort eller en skade til Kasper Fisker. Til gengaeld kan man bebrejde de to mandskaber på banen for ikke at levere en bedre indsats, når man nu kunne spille med håndbremse­n sluppet.

Esbjergs unge Anders Dreyer og teknisk staerke Robin Söder sørgede, i samspil med gaesternes selvlysend­e udebanedra­gter, for, at publikum ikke faldt helt i søvn. Men sindsopriv­ende – eller moderat spaendende – blev det aldrig.

Jesper Jørgensen havde Esbjergs største chance, da han efter 25 minutter klaskede en afslutning direkte i favnen på Hannes Haldorsson. Randers’ faldt i slutminutt­erne, da Andreas Bruhn faktisk tvang en redning ud af handskerne på Jeppe Højbjerg med et langskud.

Meget dårligere fås det ikke. ‘Lungi’ Sørensen synderligt.

Det er nemlig først efter naeste runde, det for alvor går løs for både randrusian­erne og esbjergens­erne i hver sin del af Superligae­ns playoff-system. Så må vi andre laere at leve med manglen på intensitet, inden der for alvor skrues op for både spaendinge­n i kampen for enten at vinde en Europa-billet eller for at undgå nedrykning. Jeppe Højbjerg ...................

3 Kakabadze ..........................

3 Marco Lund .........................

3 Giorgos Katsikas ................

3 Kostas Tsimikas (73) .......... 4 Jesper Jørgensen ................ 2 Anders Dreyer .................... 3 Jakob Lungi Sorensen (68) 2 Brink, Mark (80) ................. 2 Jeppe Andersen ................. 2 RobinSöder ......................... 3 (73) Jesper Lauridsen .......... - (80) Lasha Parunashvi­li ..... - (68) Awer Mabil ................ 3

.................... 2,8

Spaendings­niveauet i den sene fredagskam­p svingede sig aldrig over det, man normalt ser i en ligegyldig traeningsk­amp

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ??
FOTO: ANITA GRAVERSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark