Ekstra Bladet

DET GAELDER AEREN

Den tidligere, ukrainske verdensmes­ter Wladimir Klitschko gør comeback i bokseringe­n i aften

- ANDERS FUNDER af@eb.dk af

I aften tørner de to svaervaegt­ere Anthony Joshua og Wladimir Klitschko sammen i bokseringe­n på et udsolgt Wembley Stadium i London. Interessen og medieomtal­en omkring det foreståend­e boksebrag har vaeret kolossal. Intet mindre.

Det forventes, at et rekordhøjt antal bokseglade fans vil møde op til årets indiskutab­elt største kamp. 90.000 billetter er i hvert fald blevet revet vaek – udsolgt på under to timer.

Tre VM-baelter

Tre VM-baelter er på spil: WBA-Super-, IBF- og IBO-titlen. To af dem tabte Klitschko til den britiske spradebass­e Tyson Fury tilbage i 2015, da der for første gang i en laengere årraekke blev sat en stopper for den ukrainske boksers nådesløse regime i svaervaegt­sklassen.

Dengang for to år siden lignede Klitschko med tilnavnet ’Dr. Steelhamme­r’ (grundet sin ph.d. i Sports Science) en udmattet kriger. Udmattet og umotiveret oven på sin lange serie af titelforsv­ar. For mange sejre i traek uden mindevaerd­ig modstand. Rekordlist­en lyder således på imponerend­e 64 sejre (heraf 53 på knockout) og blot fire nederlag i en karriere, der straekker sig over to årtier og startede med en OL-guldmedalj­e i Atlanta i 1996.

Alligevel har den nu 41-årig svaervaegt­er aldrig rigtig en publikumsf­avorit Også selv om han trods alt dominerede og herskede på boksetrone­n med 18 titefors svar i traek over en periode på 11 år. Den manglede mod dstand og den defensive boksestil stod i vejen for en status som populaer superstjer­ne.

-Der har i lange perioder vaeret dødvande af kvalificer­ede boksere til Klitschko. Der har kun vaeret b-modstander­e i svaervaegt­sklas, siger den mangeårige bok ksekomment­ator Claus Borre til Ekstra Bladet.

-Men denne kamp har med dens klassiske opbygning potentiale til at blive nog get helt specielt.

-Den unge, uerfarne og ’uovervinde­lige’ udfordrer veteranen, der har prøvet detmeste – også at tabe og blive skadet. Efter min megning er Klitschkos vigtigste opgave at få sikret sit eftermae med en sejr.

-Hans aere er på spil. Noget så gammeldags og patetisk som aeren og eftermaele­t. Selv i så kommerciel og profession­el en boksekamp som denne, siger han.

Fra sin intense traeningsl­ejr i de østrigske alper har den bumstaerke ukrainer da også meldt ud, at han er besat af tanken om at genvinde og generobre IBF-baeltet fra sin kommende modstander. Og få rettet op på nederlaget i Düsseldorf til Fury.

Underdog

En rematch blev det da heller aldrig til, da Fury havde sit hyr med at få kontrol over en vanskelig depression og et stofmisbru­g.

– Nederlaget til Fury vaekkede mig, lyder det fra Wladimir Klitschko, ifølge The Telegraph.

– Efter så mange år på toppen gik det endelig op for mig, at jeg ikke var motiveret laengere. Måske lyder det helt skørt, men det var faktisk godt for mig, at jeg tabte den kamp, ligesom det er godt for mig at vaere underdog nu. Det er rart at vaere udfordrere­n for en gang skyld. Jeg kan maerke adrenaline­n suse i min krop, og det har jeg virkelig savnet. Jeg er som besat, siger den ukrainske svaervaegt­er, der i alt har vundet 27 titelforsv­ar.

Wladimir Klitschko kan blive svaervaegt­sverdensme­ster for tredje gang i sin karriere, hvis han vinder over det britiske boksehåb Anthony Joshua i aften.

Kampen vises på Viaplay Fighting

Hans aere er på spil. No get så ga mmeldags og patetisk somaer en og eftermaele­t

 ??  ??
 ?? FOTO: ALL OVER / AP ??
FOTO: ALL OVER / AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark