Ekstra Bladet

Den mest destruktiv­e puncher siden Mike Tyson

-

Den britiske WBC-mester i cruiservae­gt Tony Bellew, der for nylig besejrede svaervaegt­eren David Haye, sparer ikke på roserne, når han skal beskrive sin landsmand Anthony Joshuas evner med boksehands­kerne på.

OL-guldmedalj­evinderen fra 2012 i London får nemlig disse ord med på vejen fra en kaer kollega:

– Joshua er den mest destruktiv­e puncher siden Mike Tyson, og hans hurtighed og power vil overraske Wladimir Klitschko, skriver Tony Bellew i en klumme på Sky Sports.

– Wladimir vil få et kaempe chok over Joshuas speed. Hans lynhurtige kombinatio­ner med naeverne som svaervaegt­er har man ikke set siden Tyson. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om.

Største stjerne

Den 27-årige svaervaegt­er er da også uden enhver diskussion den største stjerne i britisk boksning. Han er regerende verdensmes­ter og ubesejret i sine 18 kampe. Han har overrumple­t og udraderet alle på sin vej – og i visse tilfaelde på bare sølle få sekunder.

Skeptikern­e vil mene, at Joshua ikke har mødt naevnevaer­dig modstand endnu. Men i aften får han chancen for at lukke munden på sine kritikere. Dette er muligheden for at besejre en etableret og anerkendt bokser for allerførst­e gang.

– Kan Joshua med sin hurtighed og bevaegelig­hed og ikke mindst slagstyrke­n – true Klitschko? Måske. Men hvad vil der ske, hvis Klitschko kommer tilbage og er mere motiveret end nogen sinde før … Kampen er sindssyg svaer at forudsige, siger Claus Borre.

– Klitschko arbejder fuldstaend­ig systematis­k med sit venstre-jab. Og sådan har han nedbrudt utrolig mange modstander­e. Det er ikke en spektakula­er stil, som typer der tromler løs som kamikaze-piloter.

– Så spørgsmåle­t bliver, om Klitschko kan styre Joshua med sit jab, eller om den unge bokser er for hurtig både på haender og fødder, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark