Ekstra Bladet

SÅ ER JEG TILBAGE

NICKI PEDERSEN har laert sig selv at nyde de små glaeder uden for speedwayba­nen

- POUL FERDINAND pf@eb.dk

Jeg er nødt til at give mig selv nogle åndehuller, hvis jeg skal beholde motivation­en

Hvis jeg først begynder at traekke mig, er det slut med Nicki Pedersen i speedway

På slaggerne går det altid rundt og rundt.

Det ved Nicki Pedersen bedre end de fleste efter 952 heats fordelt over 16 saesoner som fast bestanddel af grandprix-serien i speedway.

Udenfor rundede den tredobbelt­e verdensmes­ter med det velkendte temperamen­t til gengaeld et skarpt hjørne, da han 2. april kunne fejre sin 40-års fødselsdag.

Det er ingen alder i speedway-eliten, hvor den regerende ’champ’, amerikansk­e Greg Hancock, fylder 47 i naeste måned. Og Pedersen har da heller ingen planer om køre cyklen i garage.

Til gengaeld har alderen slebet nogle af de ellers så skarpe kanter af fynboen, der på sine ’gamle dage’ har laert sig selv at nyde livet, når han ikke jagter VM-point og penge på slaggerne.

Bedre til at slappe af

Tidligere var der ikke plads til tant og fjas i løbet af saesonen, men speedway-veteranen har slaekket lidt på selvkontro­llen, siden han sammen med kaeresten Helene Hüttmann rykkede til rigmands-paradiset i Monaco.

I modsaetnin­g til tidligere giver han nemlig nu sig selv lov til at nyde livet og skumme lidt af den fløde, han har samlet ind i en lang karriere. Ja, det er endda blevet helt almindelig­t med et glas vin i ny og nae.

– Jeg er måske blevet bedre til at slappe af uden for banen, indrømmer han og forklarer, at det er nødvendigt for at holde liv i lysten til livet som speedway-prof.

– Jeg har gjort det her i så mange år, at jeg også er nødt til at give mig selv nogle åndehuller, hvis jeg skal beholde motivation­en.

– Hvis jeg skal blive ved med at vaere sulten, er det vigtigt, at jeg giver mig selv lov til at leve lidt. Selvfølgel­ig duer det ikke med elevatorva­egt, hvor man pludselig er ti kilo tungere. Men jeg giver mig selv lov til at drikke et glas vin indimellem, og det gjorde jeg ikke, da jeg var yngre. Det var jeg ikke mentalt staerk nok til, da jeg var 25 og troede, at jeg skulle leve i et kloster. Det er jeg nu.

– Og det sunde liv som sportsmand er jo en livsstil, så det er jo ikke sådan, at jeg pludselig skal på diaet, understreg­er han.

I september sidste år fik Nicki Pedersen en brutal påmindelse om, at det gaelder om at nyde livet.

For dagen efter at han høstede saesonens eneste succes med den samlede sejr i EM-serien, gik det helt galt under finalen ved ’Den Gyldne Hjelm’ i Pardubice.

Karrierens vaerste styrt

Her havnede han i karrierens vaerste styrt, som kostede to braekkede nakkehvirv­ler, fire braekkede ribben, et braekket skulderbla­d, to brud på håndleddet og en alvorlig hjerneryst­else.

Så var 2016-saesonen forbi. Men man skal kende den hårdføre speedway-veteran dårligt, hvis man tror, at den oplevelse har gjort ham mere forsigtig i den rå kamp om VM-point.

– Jeg er 100 procent ude over det, og jeg har faktisk ikke vaeret nervøs for førlighede­n.

– Ikke engang, da jeg lå i ambulancen, selv om det gjorde ondt, fordi jeg kunne maerke alting.

– Jeg tør stadig godt køre

taet på de andre og give dem et skub og lukke døren, når det er nødvendigt. Selv om jeg er fyldt 40, tør jeg slås med dem som altid.

– Hvis jeg først begynder at traekke mig, er det slut med Nicki Pedersen i speedway.

– Det har altid vaeret min styrke, at jeg giver alt og kører til stregen.

– Sådan er det stadig, lover han, inden han i aften tager hul på saeson nummer 17 som GP-stjerne, når der er saesonprem­iere i slovenske Krsko.

Den slovenske grandprix: kl. 19 på 3 Sport1

 ?? FOTO: MATHIAS SVOLD ?? Efter det voldsomme styrt 18. september i 2016 er det blevet til et par testløb i Polen og et enkelt løb i Danmark for Nicki Pedersen. I aften gaelder det Sloveniens Grand Prix.
FOTO: MATHIAS SVOLD Efter det voldsomme styrt 18. september i 2016 er det blevet til et par testløb i Polen og et enkelt løb i Danmark for Nicki Pedersen. I aften gaelder det Sloveniens Grand Prix.
 ?? FOTO: JAREK PABIJAN ??
FOTO: JAREK PABIJAN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark