Ekstra Bladet

HOLD MUSKLERNE AKTIVE

-

Brug dine muskler jaevnligt. Det styrker din forbraendi­ng og kropsholdn­ing. Hvis du sigter efter en markeret krop, som folk vender sig efter på stranden, kommer du ikke uden om at vaere fysisk aktiv. Din kost er vigtig, og kombineret med motion får du det bedste resultat. Når du kommer op i 30-40-årsalderen, vil din forbraendi­ng for alvor begynde at dale – og derfor er det vigtigt at holde dine muskler i gang.

Du kan ikke bare stoppe med at spise. Gå mindst 10.000 skridt om dagen, og få traenet tre gange om ugen. Motionsfor­men er underordne­t, men det er en god idé at traene i intervalle­r. Det kan vaere alt fra styrketrae­ning til løb eller dans, bare din puls kommer op.

VAELG SØDE SAGER MED OMHU

Det er en dårlig idé at tro, at du kan droppe al sukker og usund mad resten af livet. Derfor er det vigtigt, at du fokuserer på de såkaldte nydelsesda­ge. Hvis du vil i bikiniform, er det vigtigt, at du giver plads til nydelse, for at din krop og hjerne får ro. Gem nydelsen til en dag, det giver mening, og ikke når du har lyst til at trøstespis­e eller lige er på farten og lader dig friste.

Er det på arbejdet eller søndag formiddag, du helst vil spise wienerbrød? Hvis du har købt en pakke flødebolle­r, så spis en enkelt og nyd den. Giv dig selv tid og ro til at smage på den og nyde den. Når du formår at holde igen, har det en positiv effekt på den lange bane, og det haenger igen sammen med et stabilt blodsukker.

FALD I – OG REJS DIG IGEN

Alle har dårlige dage, hvor både kost og motion fejler. Men hvis du sigter efter en bikiniklar krop, så er det ikke en halv dag eller et usundt måltid, der ødelaegger noget. Det handler om ikke at lade sig påvirke mentalt, så det ikke bliver en negativ spiral.

Det nytter ikke at taenke 'så starter jeg bare på mandag igen'. Du skal øve dig i at anerkende dine fejl. Hvorfor skete det? Var det trøstespis­ning, eller var der nogen, der satte en kage foran dig? Hvad kan du gøre for at aendre det naeste gang? Hver gang, du rejser dig med det samme, kommer du taettere på målet.

DEFINÉR DINE STYRKER

Nogen har nemt ved at komme ud af døren til traening fem gange om ugen. Andre er gode til overholde en kostplan og undgå overspisni­ng. Et vaegttab handler i høj grad om den mentale tilgang. Hvad er dine styrker og svagheder?

Det gaelder faktorer som kost, planlaegni­ng, viljestyrk­e, motion og dit mentale helbred. Når du har defineret dine styrker, kan du begynde at forbedre dine svagheder. Vil du blive bedre til at lave sunde salater eller overholde en madplan? Eller vil du for en gangs skyld gå 10.000 skridt på en dag? Din livsstil er altafgøren­de for et holdbart vaegttab.

SEKS MINUTTERS MORGENTRAE­NING

Majbritt Louring Engell har udviklet sit eget traeningsp­rogram på Youtube. Du traener hele kroppen med udgangspun­kt i nogle nemme øvelser, du kan lave fra morgenstun­den.

Programmet er intervalba­seret og det sikrer, at din puls kommer op. Start dagen med traening tre-fire gange om ugen og suppler med andre motionsfor­mer. Du kan også lave de andre tilgaengel­ige traeningsv­ideoer, så du bliver endnu hurtigere sommerklar. Hvis du følger en god håndfuld af disse råd og husker at give dig selv lov til at fejle uden at give op, vil du uden tvivl kunne se tydelige resultater efter blot få uger.

Det handler ikke om at gå på sultekur eller overtraene døgnet rundt – det handler om at få det godt med din krop og selvbilled­e. En god bonus er selvfølgel­ig den bikinikrop, du er klar til at vise frem, når de varme sommerdage på stranden skal nydes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark