Ekstra Bladet

GROFT GRØNT ER GODT

-

Det er almen viden, at du skal spise meget grønt – men er det også groft? Du kan roligt spise 500 gram grove grøntsager om dagen. Her er der tale om alle slags kål, broccoli, blomkål, spinat, gulerødder og rodfrugter.

Disse grøntsager indeholder gode fibre og antioxidan­ter, der maetter – og vigtigst af alt giver dig et stabilt blodsukker. Som bonus hjaelper antioxidan­terne med at forbedre dit immunforsv­ar, så du både får en sund og rask krop.

UNDGÅ OVERSPISNI­NG

Blodsukker­et er altafgøren­de for et vaegttab. Det skal holdes på rette kurs, og du kan spise det stabilt. Kender du følelsen af at have lyst til alt usundt sidst på eftermidda­gen? Her er du ekstra sårbar og risikerer at falde i, men hvis du sørger for at få en korrekt sammensat kost både morgen, middag og aften, er det meget nemmere at undgå overspisni­ng.

Det er vigtigt, at du får rigeligt protein og fedt i dine hovedmålti­der. Gode proteinkil­der kunne vaere skyr, aeg og fjerkrae, fisk og kød, og fedtet må gerne komme fra mandler, hasselnødd­er, olivenolie og avocado.

BEGRAENS KULHYDRATE­RNE

Mens du skruer op for protein og fedt, må du samtidigt gerne skrue ned for de mere stivelsesh­oldige madvarer. Men du skal ikke undlade dem. Det gaelder saerligt brød, pasta, ris og kartofler. Modsat hvad mange kure påstår, bør du ikke undgå kulhydrate­r og stivelse. Din krop har brug for kulhydrate­r – bare ikke så mange, som du måske tror. Snup gerne en skive rugbrød til din frokost eller et stykke frugt oven på din skyr til morgenmade­n sammen med 20 mandler.

DROP FEDTFORSKR­AEKKELSEN

Det er en gammel skrøne, at du skal spise så

SPIS MØRK CHOKOLADE HVER DAG.

Det lyder naesten for godt til at vaere sandt, men faktisk kan du maeske dig i mørk chokolade hver eneste dag. Vi anbefaler en firkant eller to efter hvert hovedmålti­d. Det er vigtigt, at chokoladen indeholder mindst 70 procent kakao.

Hvis du har en dag, hvor du bare må have noget sødt, er det langt bedre for din krop og vaegt at spise en plade mørk chokolade. Det maetter og har efterfølge­nde en anden effekt på blodsukker­et end Marabou eller bland-selv-slik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark