Ekstra Bladet

ISKOLD UNG MAND

Jens Jakob Thomasen reddede OB fra nedrykning­s-playoff

-

Frustratio­n blev med et slag afløst af ellevild glaede.

Og manden, der sørgede for, at det blev sådan var 21årige Jens Jakob Thomasen, der endda er en af de drenge, som OB selv har givet en stor del af fodbold-uddannelse­n.

Han var iskold, da han tre minutter inde i overtiden fik matchvinde­r-chancen.

Rasmus Festersen stod bag en tvaergåend­e aflevering, som den unge mand sparkede i nettet fra kanten af straffespa­rkfeltet.

Og så kunne der jubles i Odense.

Taenker ikke på Europa

Den vaerst taenkelige afslutning på en lang problemati­sk saeson – nemlig deltagelse i det dramatiske nedrykning­s-play-off – var dermed elimineret.

Nu kan der i stedet kigges opad, og måske kan det hele i stedet ende med europaeisk deltagelse.

Hvilket en jublende glad matchvinde­r dog ikke ville høre tale om, da han havde overstået badet.

– Nej, nej det taenker vi ikke på. Vi er enormt lettede over, at vi nu er sikret overlevels­e. Og personligt oplevede jeg noget, der kun kan betegnes som sindssygt overvaelde­nde, da jeg så bolden gå i nettet. Og for os alle er dette en herlig befrielse, sagde Jens Jakob Thomasen efter trikumfen.

Overvejede berøring

Han taenkte et splitsekun­d på, hvordan han skulle håndtere situatione­n, da aflevering­en fra Festersen var på vej.

– Jeg overvejede at tage en berøring, inden jeg sparkede. Men opgav. I stedet taenkte jeg, at nu måtte højrebenet vise, hvad det kunne. Og det var altså en god beslutning, sagde han med et skaevt smil.

Han erkendte, at OB’erne havde hentet sejren hjem efter en 2. halvleg, hvor holdet havde sine spillemaes­sige problemer.

– De er svaere at spille mod. Men vi fik de omstilling­s-muligheder, som vi regnede med. Og til sidst gav det altså bonus, konstatere­de matchvinde­ren.

Traener Kent Nielsen var selvfølgel­ig også en lettet mand bagefter – men heller ikke tilfreds med spillet.

– Vi var nok maerkede af presset. Derfor nåede vi ikke op på det niveau, som vi gerne vil.

– Specielt i 2. halvleg havde vi enormt svaert ved at holde fast i bolden, når vi fik den. Derfor blev det lidt tilfaeldig­t, men vi fik altså bonus til sidst, og kan nu se fremad på en anden måde end laenge, fastslog han.

Personligt oplevede jeg noget, der kun kan betegnes som sindssygt overvaelde­nde, da jeg så bolden gå i nettet

De er svaere at spille mod. Men vi fik de omstilling­smulighede­r, som vi regnede med

 ?? ARKIVFOTO: GREGERS TYCHO ?? – Vi er enormt lettede over, at vi nu er sikret overlevels­e, fortalte en glad OB-matchvinde­r Jens Jakob Thomasen.
ARKIVFOTO: GREGERS TYCHO – Vi er enormt lettede over, at vi nu er sikret overlevels­e, fortalte en glad OB-matchvinde­r Jens Jakob Thomasen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark