Ekstra Bladet

STINKER TIL JENSEN

DF OG S SLÅR TIL: Socialdemo­kraternes ønske om dybdeboren­de undersøgel­se af Skat handler blandt meget andet om at få skovlen under Kristian Jensen

- JONAS SAHL THOMAS RIBER-SELLEBJERG sahl@eb.dk; trs@eb.dk

Det lykkes i går Socialdemo­kratiet og Dansk Folkeparti at tildele regeringen og isaer Venstre-toppen en gedigen kaeberasle­r.

De to partier udsendte en opsigtvaek­kende pressemedd­elelse, hvor de afkraevede Lars Løkke og ikke mindst Kristian Jensen en undersøgel­se af milliardsk­andalerne i Skat.

– Vi ønsker én gang for alle at få afklaret, hvad der er gået galt i Skat, udtalte Mette Frederikse­n

– En tilbundsgå­ende undersøgel­se skal gøre os klogere, så vi kan undgå lignende skandaler i fremtiden, lød det fra Kristian Thulesen Dahl.

Hvor blev milliarder­ne af

I december blev der ivaerksat en advokatund­ersøgelse af skandalen med udbetaling af udbytteska­t til svindlere for over 12 milliarder kroner.

En kommission skal også undersøge, hvorfor inddrivels­essystemet EFI blev presset igennem, med det resultat at statskasse­n er gået glip af milliarder og atter milliarder. Konkret ønsker DF og S at ’belyse beslutning­sgrundlage­t for – og implemente­ringen af – lovgrundla­get for centralise­ringen af skatteindd­rivelsen samt Et Faelles Inddrivels­essystem, EFI.’

Derudover ser de også behov for 'generelt at belyse beslutning­sgrundlage­t og opfølgning­en på de seneste mange års effektivis­eringer af Skat', stod der i pressemedd­elelsen udsendt af DF og S.

Ikke lang tid efter Tulle og Mette F’s opsigtvaek­kende faelleskra­v klappede regeringen haelene sammen, da skattemini­ster Karsten Lauritzen lovede at ’gå konstrukti­vt til vaerks’ ’så hurtigt som muligt.’

Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederikse­n har i flere dage op til lanceringe­n i aftes vaeret i dialog.

Skovlen under Jensen

Under et aftenmøde blev det endelige håndslag givet over et stykke taerte og en salat.

En kilde med kendskab til drøftelser­ne forklarer, at Socialdemo­kratiet er meget optaget af at få skovlen under Kristian Jensen.

Det er således vaerd at bide maerke i, at S og DF kalder på en undersøgel­se, der går hele vejen tilbage til dengang, man besluttede at aendre det danske skattesyst­em fuldstaend­igt i midten af 00’erne.

– Det siger noget om, hvor vi synes, ansvaret ligger, påpeger en S-kilde med direkte henvisning til, at Kristian Jensen svang taktstokke­n i Skattemini­steriet dengang.

Har vendt kajakken

Det er ikke mere end ti dage siden, at Socialdemo­kratiets skatteordf­ører Jesper Petersen over for Ekstra Bladet blankt afviste behovet for en undersøgel­se.

– Man behøver ikke en undersøgel­seskommiss­ion, der tager mange år, til at fast slå, at den primaere ansvarlige er Kristian Jensen, som førte Skat ind på en fejlslået kurs, sagde han.

I S-lejren glaeder man sig desuden over, at faelleskra­vet om en undersøgel­se understreg­er det taette samarbejde med Kristian Thulesen Dahl, som for alvor så dagens lys, da de to sad sammen i en sofa foran 3F’s rullede kamera i februar. Samarbejde­t understreg­er i Socialdemo­krater nes optik, at de er landets reelle powercoupl­e.

Så lever partiet fint med, at kommission­en også risikerer at placere et ansvar hos Thorning-Corydon-regeringen. De er fortid, forstås.

Vi ønsker én gang for alle at få afklaret, hvad der er gået galt i Skat Under et aftenmøde blev det endelige håndslag givet over et stykke taerte

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark