Ekstra Bladet

MISHANDLET OG

GENFORENIN­G: Narkohunde­n Paplo er hjemme igen – og nu sover den indenfor. To maend er blevet anholdt og sigtet for tyveri

- CAROLINE CLANTE ccl@eb.dk

Narkohunde­n Pablo har den seneste uge nok vaeret Danmarks mest omtalte dyr, siden trav-legenden Tarok døde tilbage i 1981.

Den belgiske hyrdehund har vaeret stjålet ad to omgange, men er hver gang kommet tilbage til sin ejer, oversergen­t Michael Johansen, der arbejder på AFTCHundet­raeningsce­nter i Karup, hvor Forsvaret uddanner sine tjenestehu­nde.

Johansen og Pablo står over for en specialmis­sion til Afghanista­n, hvor den firbenede hjaelper skulle gøre brug af sine saerlige evner, men i sidste uge blev hunden stjålet – for første gang.

Tirsdag aften fandt politiet frem til hunden via et tip, men allerede torsdag blev den til oversergen­tens store forfaerdel­se stjålet igen.

Umulig at genkende

Michael Johansen fortalte Ekstra Bladet, at han ikke aner, hvem der vil ham og Pablo det ondt, men heldigvis slog politiet igen hurtigt til, så nu er duoen atter blevet genforenet.

Han er blevet farvet mørk, naermest blålig sort. Det har de gjort, for at man ikke skal kunne genkende ham

– Vi sidder og spiser i går, da politiet kommer og banker på. Da jeg kommer ud på gaden, taenker jeg ikke på, at de har fundet Pablo.

– De åbner bag til deres hundevogn, og der sidder en schaeferhu­nd, og så sidder der en hund ved siden af. Jeg kigger ind og siger: ’Det er ikke den’, fortaeller Michael Johansen til Ekstra Bladet og fortsaette­r.

– Jeg kigger derind igen og kan så godt se på øjnene, at det er Pablo. Men de har farvet ham. Han er blevet farvet mørk, naermest blålig sort. Det har de gjort, for at man ikke skal kunne genkende ham, siger den rystede ejer, hvis hund ikke kun blev misfarvet. Den blev også mishandlet. – De har pillet chippen ud af den, så den har to store huller på halsen.

To åbne sår på størrelse med to femkroner, og det har altså gjort ondt på ham, det er der ingen tvivl om. Det ser ikke rart ud, den er i medicinsk behandling nu, men det er dybe huller, fortaeller Michael Johansen.

Dybt rystet

Pablo blev stjålet fra sin hundegård, hvor nogen havde klippet hul i hegnet.

Michael Johansen har derfor besluttet, at hunden ikke laengere udenfor.

– Den første gang blev man dybt rystet over, at den blev stjålet, men man taenkte, at det var den ene gang. Men når det så var anden gang, så kan der også komme en tredje gang, og han er under opsyn nu døgnet rundt.

– Han ligger inde ved siden af mig på gulvet i nat, og det kommer han også til fremover, fortaeller oversergen­ten, der er lykkelig for, at narkohunde­n Pablo nu er kommet hjem.

– Det er rigtig dejligt. Jeg turde naesten heller ikke håbe på, at det gik så hurtigt. Jeg må igen virkeligt takke Østjylland­s Politi for deres indsats, siger han.

 ?? FOTO: FORVARET/FLYVEÅBNET ?? Oversergen­t Michael Johansen og narkohunde­n Pablo på traenings-tur i det grønne – inden hunden blev stjålet og fik farvet pelsen mørkere.
FOTO: FORVARET/FLYVEÅBNET Oversergen­t Michael Johansen og narkohunde­n Pablo på traenings-tur i det grønne – inden hunden blev stjålet og fik farvet pelsen mørkere.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark