Ekstra Bladet

HER BLEV PABLO MISHANDLET

Det var en raekke tip fra flere skraemte naboer i Aarhus-forstaden Sabro, der førte politiet frem til den kidnappede hund

- KARSTEN GØTTLER kag@eb.dk

Tip fra bekymrede naboer i et boligkompl­eks i Aarhusfors­taden Sabro førte søndag aften politiet til den lejlighed, hvor den kidnappede narkohund Pablo blev holdt fanget.

– Vi kunne høre en hund jamre og pibe. Og vi kunne høre, at der blev talt hårdt til den. Det lød også, som om den blev slået, fortaeller en af naboerne til Ekstra Bladet.

Hun fortaeller, at politiet ikke tog nogen chancer, da de søndag aften rykkede ind i lejlighede­n på 1. sal. Her blev Pablo fundet låst inde på et vaerelse.

Det viste sig, at Danmarks mest stjålne hund havde fået en mørkere pelsfarve. På halsen havde den flere åbne sår efter forsøg på at fjerne den indoperere­de ID-chip.

Vi kunne høre en hund jamre og pibe. Og vi kunne høre, at der blev talt hårdt til den

To brødre på 17 og 21 år med indvandrer­baggrund og bopael i Sønderborg blev anholdt og sigtet for tyveri af Pablo.

Den yngste blev løsladt i går, mens den anden i nattens løb blev overført til Sydog Sønderjyll­ands Politi, fordi han var eftersøgt i en anden sag.

I lejlighede­n har der i følge naboerne vaeret et rend af forskellig­e indvandrer­typer, som har gjort de øvrige beboere utrygge og bange.

Politiet oplyste i går, at der muligvis vil blive rejst yderligere sigtelser i sagen.

Naboerne, som er skraemte og rystede over hundemisha­ndlingen i det ellers rolige boligkvart­er, lagde maerke til hundelarm fra lejlighede­n fra midt i sidste uge.

Det er nogle ubehagelig­e typer, som man absolut føler sig utryg ved

En kaempe transportk­asse, der stadig står trappeafsa­tsen, vidner om den bortførte hunds skaebne.

– Vi råbte til dem deroppe, at de skulle daempe sig, men de reagerede ikke, fortaeller en kvinde fra nabolaget til Ekstra Bladet.

Ubehagelig­e typer

Hun og de øvrige naboer, som Ekstra Bladet talte med i går, ønsker absolut ikke at blive fotografer­et eller citeret ved navn.

– Det er nogle ubehagelig­e typer, som man absolut føler sig utryg ved. De har lånt lejlighede­n Narkohunde­n Pablo var fanget i en stor hundekasse i denne lejlighed i en ejendom på Ranunkelve­j i Sabro ved Aarhus. Den blev farvet mørk af sine kidnappere – to unge brødre, der siden er blevet anholdt. og opfører sig, som det passer dem.

Den oprindelig­e lejer, der har mellemøstl­ige rødder, bor ikke selv på stedet, men har enten udlånt eller udlejet boligen i strid med reglemente­t.

Ekstra Bladet var i aftes i forbindels­e med formanden i den lokale afdeling af boligselsk­abet Almen-Bo Aarhus. Han ønskede ikke at kommentere sagen, som boligselsk­abet først bliver orienteret om i dag.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE OG FORSVARET/FLYVEVÅBNE­T ?? Fanget
FOTO: ERNST VAN NORDE OG FORSVARET/FLYVEVÅBNE­T Fanget

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark