Ekstra Bladet

100 kilo amfetamin i højttalere

- JAN SØGAARD ARKIVFOTO: PER RASMUSSEN js@eb.dk AALBORG: AARHUS: RINGSTED: LYNGBY: VIRUM: HUMLEBAEK: NØRRESUNDB­Y:

Fire store højttalere i en svensk Saab var proppet med ikke mindre end 100 kilo amfetamin – 25 kilo i hver højttaler – da en 40-årig iraker kørte i land i Rødby Faergehavn, hvor hans bil blev standset af politiet og Skat i en kontrol.

Den 40-årige, der er bosat i Sverige, risikerer nu op mod 16 års faengsel, når han på onsdag stilles for retten i Nykøbing Falster. Han naegter sig skyldig og har tidligere forklaret, at han ikke vidste, hvad der var i bilens højttalere.

Fangsten skete 27. september sidste år kl. 13.10, men politiet holdt anholdelse­n hemmelig i to måneder af hensyn til en internatio­nal efterforsk­ning af amfetamin-smuglingen.

Bet for bagmaenden­e

Først 29. november bekraefted­e politiet, at der var fundet 100 kilo amfetamin i Rødby En svensker nåede ikke langt, da han ankom fra Tyskland til Rødby Faergehavn. For i bilens højttalere lå der 100 kilo amfetamin gemt.

Faergehavn, og at en person sad varetaegts­faengslet i sagen.

– Beslaget har på gadeplan en vaerdi på ikke under 10 millioner kr., og det er således en kaempe økonomisk

bet for bagmaenden­e, sagde politiinsp­ektør Kim Kliver.

Den internatio­nale efterforsk­ning i sagen er endnu ikke slut.

Politiet formoder, at amfetamine­n ikke var beregnet

for det danske marked.

Under retssagen kraeves ikke blot amfetamine­n konfiskere­t, men også den 40-åriges Saab og de fire højttalere.

En 46-årig kvinde fra Glostrup endte i en have, da hun kørte spirituspå­virket på Ndr. Ringgade i Slagelse. Hun kørte pludselig af vejen, og et vidne ringede til politiet, mens han holdt øje med den tydeligt berusede kvinde. Promillen var høj, og politiet beslaglagd­e hendes bil.

En patrulje, der skulle indfange en fodgaenger på motorvejen naer Aalborg, kunne ikke komme forbi en bilist på afkørsel 24, der havde parkeret midt på afkørslen. Mens den ene betjent talte med bilisten, løb den anden ned for at hente fodgaenger­en. Den 19-årige bilist var påvirket af sprut, kokain og hash.

På vej til sin mor med en mors daggave blev en 26-årig stoppet af politiet i sin bil. Der lugtede af hash, og bilisten erkendte, at han lige havde røget en joint i bilen. Der lå også en lille klump hash i bilen. Han sigtes nu for narko-kørsel.

Alkometere­t viste en promille på over to, da en 59-årig kvinde fra Ringsted blev tjekket. Hun havde kørt slingrende og usikkert, var oppe på cykelsti og fortov og kørte i den forkerte side på Køgevej. En bilist fik stoppet kvinden og tog bilnøglern­e fra hende og ringede til politiet.

Den svenske kystvagt ringede til Nordsjaell­ands Politi og oplyste, at en båd var stjålet i Sverige af to maend på vandscoote­re, der havde taget båden på slaeb mod Danmark. De kappede to linjen, da de blev opdaget, og sejlede mod Danmark. Politiet anholdt bådtyvene på 28 og 25 år fra Lyngby og Humlebaek.

En 78-årig cyklist blev alvorligt kvaestet, da han påkørte en hund på Bøgeløvsve­j, der pludselig løb over vejen for at hilse på en anden hund. Cyklisten vaeltede og blev kørt på traumecent­eret.

’4-0 til Palle’, råbte en 18-årig mand til politiet med hentydning til politimord­eren Palle Sørensen. Han blev anholdt, efter at han havde vaeret voldelig og truende over for en togrevisor, og politiet var blevet tilkaldt.

Da en 21årig kom ud til sin Kia, stod bilen stablet op på maelkekass­er og manglede alle fire hjul. Bagruden var også knust, og der var stjålet en Peakjakke fra bilen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark