Ekstra Bladet

Graesk haeder til Kløvedal

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Det officielle Graekenlan­d har besluttet at tildele eventyrere­n, forfattere­n og filmproduc­enten Troels Kløvedal en saerlig haedersbev­isning i anledning af Kløvedals livslange indsats for Graekenlan­d og graesk kultur.

Det blev i går meddelt i en pressemedd­elelse, og prisen uddeles af den graeske kommunikat­ionsog digitalise­ringsminis­ter, Nikos Pappas, på fredag i Athen.

Bror tager imod

Troels Kløvedal lider desvaerre som bekendt af den alvorlige sygdom ALS og har derfor ikke selv mulighed for at rejse til den graeske hovedstad for at modtage prisen.

Jeg er dybt beaeret over, at de graeske myndighede­r på denne måde ønsker at anerkende mit arbejde

Derfor vil Bjørn Erichsen, der er Troels Kløvedals bror, modtage prisen på hans vegne, forlyder det.

Glaede og opmuntring

– Jeg er dybt beaeret over, at de graeske myndighede­r på denne måde ønsker at anerkende mit arbejde med at formidle den graeske kulturrigd­om – en kultur, som har en saerlig plads i mit hjerte. Odysseus’ rejse står for mig som alle rejsers moder og udgangspun­ktet for al europaeisk nysgerrigh­ed og eventyrlys­t, siger Troels Kløvedal og fortsaette­r:

– Når min vejrtraekn­ing af og til besvaeres, giver det mig stor glaede og opmuntring at taenke på AEgaeerhav­ets dybblå farve, det enestående attiske lys, det rosenrøde graeske daggry og den stjernekla­re graeske himmel.

Den danske ambassadør i Graekenlan­d, Michael Braad, kalder det en usaedvanli­g, men meget velfortjen­t haedersbev­isning.

– Troels Kløvedal har gennem årene åbnet mange danskeres øjne for rigdommen i

både den klassiske og den moderne graeske kultur og bidraget til at styrke de i forvejen meget staerke bånd mange danskere har til Graekenlan­d, siger Michael Braad.

 ?? FOTO: FINN HAGEMAN ?? Velfortjen­t Troels Kløvedal får senere på ugen tildelt en haedersbev­isning af det graeske folk, men kan ikke selv modtage den, fordi han er alvorligt syg.
FOTO: FINN HAGEMAN Velfortjen­t Troels Kløvedal får senere på ugen tildelt en haedersbev­isning af det graeske folk, men kan ikke selv modtage den, fordi han er alvorligt syg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark