Ekstra Bladet

BLUS PÅ BELGIEN

En fransk ESAastrona­uts billede af Nordeuropa taget fra rummet er gået verden rundt, og folk undrer sig over lyset i Belgien

- DAVID ATTARDO daat@eb.dk

Hvorfor lyser Belgien så meget op?

Det spørgsmål er nu blevet aktuelt, efter den franske ESA-astronaut Thomas Pesquet 9. maj delte sit fantastisk­e billede fra rummet.

Billedet er ifølge European Space Agency (ESA, red.) taget om bord på Den Internatio­nale Rumstation og forestille­r den nordlige del af Europa.

Blandt andet kan København, Berlin og Warszawa skimtes i forgrunden, men det er en helt anden ting, der har stjålet opmaerksom­hed.

Belgien.

Belgien har et problem

I baggrunden kan Belgien lige skimtes, og flere har efterfølge­nde undret sig: Hvorfor landet lyser så meget i forhold til de øvrige lande i Europa?

Tidligere 9. maj delte han også dette billede, hvor det er endnu tydeligere, hvordan Belgien lyser op.

Netop den detalje har fået flere brugere på de sociale medier til at undre sig over landets massive brug af lys.

– Belgien har et problem med lys, skriver en bruger og bliver bakket op af flere andre.

– Er det Versailles i Belgien? Og hvad med energibesp­arelserne?

Her er årsagen

I kølvandet på, at billedet blev lagt op på Twitter, har flere medier verden rundt skrevet om det smukke billede. Blandt andre BBC og New York Times.

Sidstnaevn­te har samtidig fundet frem til svaret på, hvorfor Belgien lyser så meget op i forhold til de øvrige lande.

Ifølge avisen har de i Belgien et meget taet vejnet, der tilmed er belyst på naesten samtlige gader. Samtidig har de også valgt at holde de godt 2,2 millioner gadelygter taendt hele natten.

 ?? FOTO: PICASA ?? Nat i Europa
Hvis du har svaert ved at ’laese’ billedet, så er det Sverige til højre. Polen i bunden af billedet og øverst Belgien. Europas mest lysende land.
FOTO: PICASA Nat i Europa Hvis du har svaert ved at ’laese’ billedet, så er det Sverige til højre. Polen i bunden af billedet og øverst Belgien. Europas mest lysende land.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark