Ekstra Bladet

Grov forskelsbe­handling af efterlønne­re

- Ingrid Kaster Kornmarken 75 Viborg ARKIVFOTO: OLE STEEN

Jeg har vaeret tilmeldt efterløn, lige siden det kunne lade sig gøre. Da der skulle betales et kontingent for at vaere tilmeldt efterlønne­n, gjorde jeg selvfølgel­ig det. Det samme gjorde min aegtefaell­e, som er seks år aeldre end mig. Jeg er født i 1958, og min mand er født i 1952.

Min aegtefaell­e kunne stoppe indbetalin­gen, da han blev 60 år. Jeg kan stoppe efterlønsb­etalingen, når jeg er 63 år.

Min mand havde ret til efterløn og kunne nøjes med fradrag for sine pensioner med 55 pct., hvis han var gået på efterløn som 62-årig, mens jeg skal fradrages med 80 pct.

Ud over jeg skal betale tre år laengere til efterlønne­n, er min efterløn absolut ingenting vaerd, da fradraget aeder det meste af min efterløn.

Jeg forstår ikke, at der er denne forskel.

Min aegtefaell­e og jeg tilmeldte os efterlønne­n i sin tid på nøjagtige samme vilkår, og der er som sagt kun seks års forskel på os.

Mine muligheder for at traekke mig tilbage er bare så meget forringede.

Min aegtefaell­e er pensionist, da han fylder 65 år. Jeg er pensionist, når jeg fylder 67 år.

Da min efterløn er nul kroner vaerd på grund af de nye fradragsre­gler (jeg har selv sparet op af min løn), kan jeg først gå fra arbejdsmar­kedet, når jeg er 67 år.

Der er en kaempe forskelsbe­handling mellem dem, som blev født før 1956, og dem, der blev født efter, hvilket jeg gerne vil gøre opmaerksom på med mit laeserbrev. Intet menneske kan ifølge Tomas Oszlar klare mere end fire årtiers slid på arbejdsmar­kedet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark