Ekstra Bladet

Afsløret: Scandic-hotel serverer farlig morgenmad

Det er farligt at genbruge maden fra en buffet – men det gør man alligevel på Scandic-hotellet i Hvidovre

- CHRISTIAN KLOSTER kloster@eb.dk

Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, hvordan en hotel-gaest med pollenalle­rgi eller morgen-snue kan inficere en morgenmads­buffet med slim og snask.

Derfor undgår visse bakterie-forskraekk­ede personager helst buffeter, som årligt er skyld i utallige sygdomsudb­rud herhjemme – isaer når folk med roskildesy­ge har vaeret i truget.

Af hygiejnisk­e årsager egner buffet-mad sig ikke til genanvende­lse, og derfor ser Fødevareko­ntrollen med en vis alvor på, at Scandic-hotellet i Hvidovre alligevel stillede temperatur-belastede buffet-rester i køleskabet til anvendelse dagen efter. konstatere­t: Ost, yoghurt, morgenmads­produkter, rosiner og lignende genanvende­s’, skriver Fødevarest­yrelsen i en kontrolrap­port fra forrige uge.

Lokums-risiko

Rapporten viser, at medarbejde­rne på Scandic-hotellet i Hvidovre også blev vejledt om, at de skal tildaekke fødevarer, når de bliver kørt gennem et forrum til et lokum.

For i umiddelbar naerhed af en toilet-kumme kan der vaere såkaldte aerosoler, som er små vanddråber, der kan indeholde sygdomsfre­mkaldende afførings-bakterier – eksempelvi­s det meget smitsomme norovirus.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Scandic, som inden deadline ikke var vendt tilbage med en kommentar til sagen.

Følgende er konstatere­t: Ost, yoghurt, morgenmads­produkter, rosiner og lignende genanvende­s

 ?? FOTO: FØDEVAREST­YRELSEN. ?? Fødevareko­ntrollens termometer afslørede 13,2 grader i yoghurten.
FOTO: FØDEVAREST­YRELSEN. Fødevareko­ntrollens termometer afslørede 13,2 grader i yoghurten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark