Ekstra Bladet

Tiltalt for bombeplane­r i København

-

Anklagemyn­digheden i Stuttgart har rejst tiltale mod en syrisk flygtning for planer om bombeangre­b i København. Manden blev anholdt i november sidste år, da han var på vej fra Tyskland til Danmark. Ifølge anklagen medbragte manden 17.000 taendstikk­er, fyrvaerker­i, 17 batterier, seks walkie-talkier og to køkkenkniv­e.

Anklagemyn­digheden mener, at manden havde planer om at fremstille en form for spraenglad­ning og detonere den i en folkemaeng­de i København. Det fremgår af en pressemedd­elelse, som anklagemyn­digheden har offentligg­jort på sin hjemmeside i går. Den syriske flygtning har opholdt sig i Tyskland siden 2015.

Han blev anholdt af tysk politi i byen Ulm i det sydlige Tyskland 20. november. Dagen inden havde han forgaeves forsøgt at rejse ind i Danmark, oplyste en talsmand for den tyske anklagemyn­dighed på det tidspunkt. Talsmanden Jan Holzner sagde også, at den anholdtes motiv efter alt at dømme skulle findes i hans religiøse overbevisn­ing.

– Vi har bevis på, at han sympatiser­ede med Islamisk Stat, sagde Holzner til nyhedsbure­auet Reuters.

Syreren var 20 år gammel, da han blev anholdt. På det tidspunkt boede han i et center for flygtninge, men har siddet varetaegts­faengslet siden anholdelse­n.

I går aftes er det endnu ikke lykkedes Ritzau at få en kommentar fra Københavns Politi. I Politiets Efterretni­ngstjenest­e (PET) er meldingen omkring klokken 19, at man er ved at undersøge sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark