Ekstra Bladet

PÅ TOPPEN I EUROPA

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

FCK-kredse er diskussion i fuld gang. Er dette det bedste hold, som FC København nogen sinde har haft?

2010/11-holdet er en hård modstander i den diskussion­sdyst, men på i hvert fald ét punkt kommer Ståle Solbakkens nuvaerende mandskab til at slå ’Grønkjaer-holdet’ fra først i årtiet.

2016/17-mandskabet har vaeret meget svaerere at slå. I 2010/11 tabte FCK’s suveraene mestre syv kampe i løbet af saesonen. To i Superligae­n, én i pokalturne­ringen og fire i Europa.

Det har klubbens nykårede mesterhold gjort markant bedre. FCK har ikke tabt i Superligae­n, de er klar til pokalfinal­en, og i europaeisk sammenhaen­g er det kun Leicester og Ajax, der har formået at besejre københavne­rne.

Muligheden for den ’perfekte saeson’ lever fortsat, og faktisk er FC København det hold i hele fodbold-Europa, der har tabt faerreste gange i denne saeson. Det viser den opgørelse, som talknusern­e fra Gracenote Denmark har lavet til Ekstra Bladet.

Kun chanceløse mod Ajax

Med blot fire kampe tilbage af saesonen har FCK god mulighed for at snuppe prisen som det europaeisk­e hold, der går gennem 2016/17 med faerrest nederlag.

Lige nu er Shakhtar Donetsk noteret for tre nederlag, mens FC Porto (fire nederlag) og Real Madrid (fem nederlag) er på de følgende pladser. Det ukrainske mesterhold og den portugisis­ke storklub har dog bare spillet henholdsvi­s 41 og 43 kampe i denne saeson, mens FCK er oppe på 53 opgør i 2016/17.

Langtfra alle har vaeret mod prangende modstander­e, men hvordan man end vender og drejer det, er det imponerend­e kun at have tabt to kampe. Mod Leicester i Champions League var det endda kun en stor Kasper Schmeichel-redning i sidste minut, der sikrede englaender­ne sejren.

Reelt er det kun i Europa League 1/8-finalen i Amsterdam mod Ajax, at Ståle Solbakkens mandskab har vaeret udspillet og chanceløse.

– Vi har spillet over 50 kampe og tabt to gange. Det siger vist det hele, som den norske manager sammenfatt­ede FCK’s saeson, da mesterskab­et for halvanden uge siden kom i hus.

FCK har efter 33 kampe hentet 81 point – praecis det samme som 2010/11holdet – og har tre kampe tilbage i Superligae­n: FC Midtjyllan­d (ude), Lyngby (ude) og Sønderjysk­E (hjemme).

Derudover møder de Kristi Himmelfart­sdag Brøndby i pokalfinal­en i Parken. Finalemods­tanderen fra Vestegnen har tabt ti af sine 45 kampe i denne saeson.

1. FC København...................................... 2

2. Shakhtar Donetsk...........................

3 3. Porto ...........................................

FC 4 4. Real Madrid .....................................

5 5. Celtic ..................................................

5 6. stanbul asa ks ehir ......................

I B 5 7. Benfica ...............................................

5 8. Basel ...........................................

FC 5 9. Hoffenheim .....................................

5 10. Olympiakos ....................................

5

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark