Ekstra Bladet

ZORNIGER VISER HVEM DER ER BOSSEN

– Det er Zornigers facon at køre den benhårde, tyske stil. Det er hans vej eller ingen vej, mener Stig Tøfting om presset, der skal få sydafrikan­eren til at forlaenge med Brøndby

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Han har selv spillet i tysk fodbold, og derfor er Ekstra Bladets fodboldkom­mentator Stig Tøfting bestemt ikke overrasket over at se Brøndby-traener Alexander Zorniger stramme de kontraktma­essige tommelskru­er om Lebogang Phiris fingre.

Det har tyskeren ved at se bort fra sydafrikan­eren til sit hold, mens han overvejer tilbuddet om en kontraktfo­rlaengelse med klubben.

– Det er jo bare mekanismer­ne i moderne, topprofess­ionel fodbold, når en spiller ikke vil forlaenge, som Stig Tøfting bemaerker det.

– Det er ikke sikkert, at det gavner processen i positiv retning, når en spiller får stukket sådan en i naesen.

– Så kan han taenke: ’Okay, hvad sker der så naeste gang, der er et problem?’.

– Brøndby kunne også have vendt det om, ladet ham spille og på den måde vist ham, at de har brug for ham, og gerne vil ham.

– Det er jo derfor, de har spillet ud med en ny og bedre kontrakt.

– Men det er Zornigers facon at køre den benhårde, tyske stil, og man kan jo ikke pege fingre ad det arbejde, han hidtil har udført i Brøndby.

– Det er hans vej eller ingen vej, og det er ikke ukendt i tysk fodbold, at traeneren viser, at det er ham, der bestemmer. Og han saetter Phiri under maksimalt pres.

Phiri, der angiveligt kan se frem til en firedoblin­g af sin månedsløn på 55.000 kroner, hvis han bliver på Vestegnen, har karantaene i pokalfinal­en mod FCK Kristi Himmelfart­sdag.

Han var ikke med i søndagens kamp i Parken og gik bagefter direkte i spillerbus­sen uden at tale med nogen.

Vigtig brik

Stig Tøfting er ikke overrasket over, at han bliver sat af netop nu.

– Brøndby har tre Superliga-kampe tilbage med intet at spille om og så en pokalfinal­e, hvor han ikke er med.

Det er jo bare mekanismer­ne i moderne, topprofess­ionel fodbold, når en spiller ikke vil forlaenge

De er nødt til at se, om der er andre spillere, der kan daekke hans plads. Nu handler det kun om den optimale forberedel­se til en pokalfinal­e.

Lige nu er Phiri i en proces med sin eller sine agenter, hvoraf Søren Lerby står som hans officielle repraesent­ant.

– Det er klart, at agenterne florerer, for han har gjort det godt og vil vaere attraktiv for andre klubber. Jeg tror ikke, at der er 100 af dem, der står i kø, men det kan godt skabe noget flimmer på skaermen for en spiller.

– Og så er han jo ikke dansker med hjertet, så hvis der står nogen med en paen

check, er det nok vigtigere end at blive i Brøndby, mener Stig Tøfting, der på Brøndbys vegne håber, at han alligevel vaelger dansk.

– Han passer godt til deres spillestil og er en vigtig brik – også i bestraebel­serne på at lukke hullet op til FCK.

– Han er vigtig for deres fremadrett­ede struktur. Brøndby har brug for nogle letbenede og bevaegelig­e spillere, der både kan indgå i kombinatio­nerne og skabe genpres, vurderer han.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Pirrelig
Phiri Lebogang var ikke med i søndagens kamp i Parken og gik bagefter direkte i spillerbus­sen uden at tale med nogen.
FOTO: JONAS OLUFSON Pirrelig Phiri Lebogang var ikke med i søndagens kamp i Parken og gik bagefter direkte i spillerbus­sen uden at tale med nogen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark