Ekstra Bladet

Skridt i den rigtige retning

Opgraderin­gspakken fungerede dog ikke så godt, som Kevin og Grosjean havde håbet

-

MONTMELO (Ekstra Bladet): Forventnin­gerne var store til den største opgraderin­gspakke i Haas F1 Teams korte historie. Den centrerede sig om en ny bund på bilen, der ville aendre dele af det aerodynami­ske koncept. Modtagelse­n var blandet. Både Kevin Magnussen og Romain Grosjean syntes, den var et skridt i den rigtige retning; de havde bare håbet på, at det ville vaere endnu større.

– Vi har testet det nok til at vide, hvad den har givet. Det er ikke så meget, som vi havde krydset fingre for, men det er stadig en forbedring, så vi beholder den, forklarer Kevin Magnussen, der benyttede den nye version under alle sessioner i Barcelona.

Jeg mener, at vi har en mindre ting klar til Monaco, men ellers burde der vaere noget med til Canada

På grund af forsinkels­e i produktion­en fik teamkammer­aten Romain Grosjean den først i installere­t i weekenden, så hans side af garagen nåede ikke at optimere setuppet.

Kapløbet fortsaette­r

Da Günther Steiner over for blandt andre Ekstra Bladet gjorde status efter grandprixe­t, var han fortrøstni­ngsfuld. Fordi pakken fungerede, og Haas stadig efter den første store runde opgraderin­ger befinder sig i et om muligt endnu taettere midterfelt, hvor marginaler bestemmer weekendens udfald.

– Forventnin­gen fra kørerne var større, men hvad sammenlign­er du med? Kan vi holde trit med de andre i midterfelt­et, så har den virket. Det er svaert at sammenlign­e med dig selv, siger teamchefen, som mener, at der er mere at hente på den korte bane.

– De nye dele på bilen skal testes, og de gør ikke bilen et halvt sekund hurtigere lige med det samme.

– Det kraever lidt arbejde og tuning, men det var grundlaegg­ende positivt, siger han.

Udviklings­kapløbet fortsaette­r resten af saesonen. I modsaetnin­g til sidste år har Haas planer om flere småjusteri­nger.

– Jeg mener, at vi har en mindre ting klar til Monaco, men ellers burde der vaere noget med til Canada.

– Fra nu af venter vi ikke på en større en opgraderin­g, men vil løbende have småting med, siger Günther Steiner.

Hvornår Ferrari medbringer en ny motor-specifikat­ion, som Mercedes gjorde det i Spanien, er endnu uvist.

 ??  ?? Kevin Magnussen foran Carlos Sainz Jr. under det spanske grandprix.
Kevin Magnussen foran Carlos Sainz Jr. under det spanske grandprix.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark