Ekstra Bladet

Watt: Grosjean fjoller rundt – Kevin vinder weekenden

- JONAS RYEFELT jr@eb.dk

Der var point til Grosjean i Barcelona, men ikke til Magnussen.

Det stod klart efter søndagens løb, hvor Kevin Magnussen faldt tilbage efter en punktering kort før målstregen.

Alligevel mener Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt, at danskeren vandt over holdkammer­aten, når man kigger på helhedsind­trykket fra weekenden.

– Det er jo en foraering til Grosjean.

Han fjoller i kval’en, og set over hele weekenden var det Kevin, der havde farten. Hvis teamet skal spørge sig selv ’hvem er mit bedste kort?’, så ville det vaere ham efter denne weekend. En overhaling gik galt, men Kevin gjorde sit bedste, siger han om momentet, hvor Magnussen fik punktering­en.

Og netop forsøget på overhaling mod Daniil Kvyat var en saerdeles dristig manøvre fra Magnussens side, men det blev vurderet, at ingen skulle straffes efter episoden. Skulle der vaere uddelt en straf, så er Watt dog overbevist om, at den ville falde til dansk side.

– Hvis Kvyat var punkteret, så er jeg naesten sikker på, at Magnussen havde fået en straf.

Han understyre­r og kommer højt op i banen. Hvis vi tager danskerhat­ten af, så er det nok sådan, det ville ende, siger Watt og jubler over dommerlinj­en, der blev lagt ved dette løb.

Skulle Kevin så have holdt sig tilbage og droppet at overhale? Så havde han jo sikret sig point, må man gå ud fra ...

– Det var da fedt, at han gjorde det, og det var jo kun et mulehår fra at gå rigtigt. Så havde han vaeret helt, og der havde stået ’Kong Magnussen’ på forsiden. Han prøver også naeste gang. Det var ikke overilet eller hovedløst, siger Watt og aergrer sig over, at Grosjean fik et nøk mere i statistikk­en.

– Hvordan tror du, teamet reagerer efter Kevins sats?

– Teamchef Günther Steiner har efter min opfattelse en fed tilgang til tingene. Hvor der handles, der spildes.

– De er jo heller ikke bange for at gamble med pit-strategi, og han ved, hvad der er på spil. – Magnussen så meget skuffet ud efter løbet. Er det en af hans største skuffelser?

– Skuffelsen er umiddelbar i det her tilfaelde. Når han får det lidt på afstand, så vil han få øje på, at han var hurtig i weekenden, og det er det, der taeller.

Generelt set var Watt overordent­lig tilfreds med weekendens grandprix, hvor der endnu en gang var en staerk duel mellem Ferrari og Mercedes.

– Hvis de bliver ved på denne måde, så ender det jo med en kamp på niveau med Ayrton Senna og Alain Prost, siger Formel 1-eksperten entusiasti­sk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark