Ekstra Bladet

SERIEMORDE­REN

-

Chris Riise Bundgaard, i dag Grant Nielsen, er 32 år, da han i 1997 begår sit første drab. Han slår sin ven, sambo og kriminelle kompagnon, Svend Åge Chistensen, ihjel med et boldtrae i hovedet, ved knivstik i halsen og med en ledning om hans hals. De er blevet uvenner om udbyttet fra et røveri.

Fem måneder senere draeber han vennen Mikkel Sejr Hørup, som har fået mistanke om det første drab. Nielsen injicerer Hørup med en dødelig dosis narko, og drabet henlaegges af politiet, ligesom det første, som narkodødsf­ald. Samme uge kvaeler han så veninden Christina Nest med en trøje. Også hun har opdaget Nielsens gerninger.

Det bliver dog Grant Nielsens egen samvittigh­ed, der faelder ham. Efter et mislykket selvmordsf­orsøg ringer han til politiet og indrømmer alt. I retten naegter han, men bliver idømt livsvarigt faengsel. I 2015 blev hans anmodning om prøveløsla­delse afvist. Han har i dag afsonet 19 år bag tremmer. Chris Riise Bundgaard, som i dag hedder Grant Nielsen, har afsonet 19 år bag tremmer. Til juli har Peter Lundin, der har skiftet navn flere gange, siddet faengslet i 20 år. Med 33 år bag tremmer er 68-årige Naum Conevski den fange, som har afsonet laengst tid i Danmark.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark