Ekstra Bladet

Løb direkte imod de bevaebnede maend

- Dol

Gerard Vowles var på vej ud for at finde noget mad efter lørdagens Champions Leauge-finale, da han pludselig hørte en mand råbe, at han var blevet stukket ned.

’Jeg troede, det var en joke. Det er en forfaerdel­ig ting at sige. Men så flyttede han sin hånd, og jeg kunne se, at han havde blod over det hele’, fortaeller Gerard Vowles til Sky News.

Et øjeblik senere fik Gerard Vowles øje på gerningsma­endene, der i stedet havde kastet sig over en kvinde ved siden af.

’De råbte, ’det her er for Allah’, mens de stak hende adskillige gange. Hun råbte, ’hjaelp mig, hjaelp mig’. Det var forfaerdel­igt. Jeg føler så meget med den uskyldige pige’, fortaeller Gerard Vowles dagen derpå.

’De ville have stukket mig’

I stedet for at vende om og redde sig selv løb Gerard Vowles direkte imod de bevaebnede maend i håb om at fjerne deres opmaerksom­hed fra kvinden.

’Jeg forsøgte at få dem til at følge efter mig ned på hovedgaden, hvor jeg vidste, der var bevaebnet politi.’

’En af dem begyndte at jagte mig. Jeg var lige ved at vaelte. Hvis jeg var vaeltet, havde jeg vaeret død. De ville have stukket mig, mens jeg havde ligget ned. De kunne have stukket mig 50 gange’, siger Gerard Vowles.

Han kalder angrebet for ’det ondeste’, han har set i hele sit liv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark