Ekstra Bladet

Solveig fik stjålet pungen – måtte låne til bussen

-

Solveig Nielsen er faerdig med at vaere hjaelpsom. Den 79-årige pensionist ville bare hjaelpe en fremmed kvinde med at finde den rigtige bus – men hun endte selv uden penge til den bus, hun skulle med.

Hun havde lige haevet kontanter i pengeautom­aten og lagt pungen ned under saedet på sin rollator i starten af februar.

Ved Trappetorv­et i Viborg blev hun kontaktet af en kvinde, der talte dansk med accent, der spurgte om hjaelp til at finde den rigtige bus. Og Solveig guidede hende.

– Så kom den bus, jeg troede, hun skulle med. Og så forsvandt hun. Det var slet ikke bussen, hun var interesser­et i, siger Solveig Nielsen.

Først da hun skulle finde penge til sin egen bus, opdagede hun, at hendes pung med godt og vel 800 kroner, kort og personlige papirer var vaek.

Et let offer

– Hun har fulgt efter mig fra banken, ingen tvivl om det. Hun har da set, at jeg ikke går så hurtigt, når jeg har rollator. Så jeg er et let offer. Bagefter kan jeg godt registrere, at hun var meget taet på mig. Men når man er aerlig, kan man da ikke tro, at sådan noget kan lade sig gøre, siger hun.

Tricktyver­iet har betydet, at hun er blevet skeptisk over for folk, hun ikke kender. – Nu tror jeg ikke på andre mennesker laengere. Jeg vil heller ikke vise nogen vej. Der vil jeg skynde mig at sige nej. Jeg er blevet kort for hovedet med folk, som jeg ikke kender, siger hun.

Tricktyven nåede ikke at haeve på kortet, og det er ikke lykkedes politiet at anholde hende.

Tilbage stod gangbesvae­rede Solveig Nielsen uden penge til at komme med bussen hjem. Buschauffø­ren afviste hende.

– Men så var der heldigvis en sød, ung pige, som sagde, ’du må gerne få ti kroner af mig’. Så oven i det andet var det et lille lyspunkt, siger hun.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? – Jeg frygter, at jeg bliver bestjålet igen. Det er meget ubehagelig­t, siger Galina.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN – Jeg frygter, at jeg bliver bestjålet igen. Det er meget ubehagelig­t, siger Galina.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark