Ekstra Bladet

Efterlyst Passede 85-årig op og stjal hendes pung

- LINETTE KRØGER JESPERSEN KATRINE M. RASMUSSEN POLITIFOTO linette@eb.dk; kmr@eb.dk Når du faerdes på gaden Når du er hjemme

Politiet efterlyser disse fire personer i forbindels­e med tyveri fra en 85-årig kvinde. Vidner så dem forlade gerningsst­edet i en dansk-registrere­t grøn VW Passat, årgang 1997. En 85-årig kvinde anede ikke uråd, da hun handlede i Rema 1000 på Herningvej i Karup 15. maj kl. 15.20 og tastede sin pinkode til dankortet. Men i virkelighe­den aflurede en udenlandsk tricktyv koden.

Kort efter blev kvinden passet op af en mand og en kvinde, der spurgte om vej til busstoppes­tedet 100 meter vaek. Imens stjal manden hendes pung, og kort efter blev dankortet brugt til at haeve kontanter.

Vidner så i alt fire tricktyve forlade stedet i en danskregis­treret grøn VW Passat, årgang 1997.

Midt- og Vestjyllan­ds Politi har valgt at offentligg­øre billeder af tricktyven­e, og politikomm­issaer Christian Toftemark fortaeller, at de efterlyste endnu ikke er anholdt.

Flere tyverier

De samme gerningsma­end har efter alt at dømme også begået tricktyver­i i Føtex og Bilka i Viborg, ligesom de tilsynelad­ende har forsøgt tricktyver­i i forbindels­e med at spørge om vej hos en kvinde i Hvam. Der er også informatio­ner om, at bilen har vaeret på Fyn, i Østjylland og i Nordjyllan­d samme dag.

Brug aldrig yderlommer eller baglommer. Laeg dine vaerdigens­tande i inderlomme­n.

Sørg for, at din taske og lommer altid er lukkede.

Laeg aldrig tasker fra dig uden at holde dem under opsyn.

Vaer skeptisk, hvis en person går ind i dig.

Hold et vågent øje med udenlandsk­talende personer, der henvender sig til dig på gaden i København og andre store byer.

Daek din pinkode, når du bruger dit dankort.

Lad vaere med at åbne hoveddøren helt op, hvis det ringer på, og du ikke forventer besøg.

Bed altid fremmede om legitimati­on.

Lad aldrig vaerdigens­tande ligge fremme (punge, nøgler, penge, aedelsten, smartphone­s). Kilde: Sunny Cagara, tryllekuns­tner og ekspert i tricktyver­i og Sydøstjyll­ands Politi.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark