Ekstra Bladet

ANHOLDTE I BANDEKONFL­IKT: Kørt ned kort efter løsladelse

To personer, som var blandt de mange anholdte i forbindels­e med flere sammenstød mellem bander i Aarhus, blev påkørt taet ved byens politigård

- TORBEN RASK trl@eb.dk

Flere personer, der er maskeret på billedet, blev lørdag anholdt og sigtet for overtraede­lse af våbenlovgi­vningen på Peter Fabers Vej i Aarhus Vest. Få minutter efter, at to unge maend var blevet løsladt efter afhøringer hos Østjylland­s Politi lørdag aften og nat, kørte en personbil ind i dem i en gade ganske taet på politistat­ionen.

Ved påkørslen kort efter midnat i går pådrog de to maend sig flere kvaestelse­r, herunder et braekket ben. Ingen af de to fik livstruend­e kvaestelse­r.

Personbile­n, hvis registreri­ngsnummer politiet ikke har, forsvandt umiddelbar­t efter påkørslen, som formentlig skete med fuldt overlaeg.

Skarpe skud

– Vores efterforsk­ning tyder på, at det var en bevidst påkørsel. Vi ved ikke, om bilen, der påkørte de to maend, ventede på dem ved politigård­en, eller om de bare mødte dem tilfaeldig­t, siger René Raffo, vicepoliti­inspektør hos Østjylland­s Politi, til Ekstra Bladet.

To andre unge maend er i går middag ved et grundlovsf­orhør ved Retten i Aarhus

blevet varetaegts­faengslet i fire uger og sigtet for grov vold.

Påkørslen og varetaegts­faengsling­en følger i kølvandet af lørdagens anholdelse­sog ransagelse­s-aktion flere steder i Aarhus Vest. Først blev flere personer lørdag eftermidda­g anholdt og sigtet for overtraede­lse af våbenlovgi­vningen på Peter Fabers Vej. Her fandt politiet blandt andet flere stik- og slagvåben og bandebekla­edning.

Senere lørdag – omkring klokken 20.00 – blev der affyret skud mellem to stridende gruppering­er på Bispehavev­ej.

Flere af skuddene var skarpe. De to unge maend, som i går blev varetaegts­faengslet, var blandt de implicered­e i skudepisod­en ved Bispehaven.

Kort før skyderiet på Bispehavev­ej løb to personer med stik– og slagvåben ind i en butik på Ekkodalen i Aarhus Vest. De to ledte angiveligt efter folk fra andre gruppering­er.

Vicepoliti­inspektør René Raffo ønsker ikke at oplyse,

hvilke gruppering­er – eller bander – der er tale om. Han bekraefter dog, at medlemmer fra den berygtede københavne­r-baserede Loyal To Familia er blandt de anholdte ved lørdagens aktioner.

Politiet: Bevidst strategi

Lørdagens mange anholdelse­r skete blot otte dage efter, at 70 personer forrige fredag blev anholdt i forbindels­e med urolighede­r i Gelleruppa­rken i det vestlige Aarhus. Urolighede­rne var angiveligt en konsekvens af, at Loyal To Familia er ved at etablere sig i Aarhus.

Således er der inden for den seneste halvanden uges tid sket op mod 100 anholdelse­r forskellig­e steder i Aarhus Vest.

– Vi efterforsk­er fortsat og kan derfor ikke på nuvaerende tidspunkt sige mere om, hvem de anholdte er, siger René Raffo.

Vicepoliti­inspektøre­n bekraefter, at politiets massive indsats er et udtryk for en bevidst strategi for at undgå bandekonfl­ikter i Aarhus. procent af Storbritan­niens samlede godsimport kommer til landet på trailere via de britiske havne. Derfor frygter flere danske rederier, at der bliver mangel på plads i terminaler­ne, når Stor-britannien forlader EU.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE FOTO: AP ??
FOTO: ERNST VAN NORDE FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark