Ekstra Bladet

Allan Olsen

- READY FOR LIFT JA, DER ER VEL SAGEN ER NEMLIG SKER DET, JAMEN KRIGENS ANDEN

off ! 3-2-1 – Go’. Jo, Superligae­n havde købt en løfteraket, der skulle sende vores hjemlige liga mod stjernerne.

Shoppet hos Hollandske Hypercube, der lovede større sportslig kvalitet, større spaending og selvfølgel­ig også et løft i både tilskuerog seertal.

Nu er det ganske vist for tidligt, at tale om fusere, braendstof­mangel og byttemaerk­er allerede efter en enkelt saeson, men som en anden kriminel, så er der ingen tvivl om, at den nye turnerings­struktur er under skaerpet opsyn i naeste saeson.

naermest ingen tvivl om, at der skal ske mirakler i naeste saeson, hvis ikke en regulaer fodboldkri­g skal bryde ud. Oven i købet en, hvor spraenghov­ederne er løftet til affyringsh­øjde.

Men hvem tror på det? At Hobro har taget Esbjergs plads og resten er status quo – giver naeppe de forhåbning­er, og så har vi balladen.

Det er nemlig ikke for sjov, at tvbosser fra Discovery og Viasat Sport gik til angreb på 14-holdsmodel­len i en velkoordin­eret offensiv.

den, at tv-stationern­e bløder seere.

De taler selv om et fald på hele 23 procent, men uanset tallet og målemetode­r, så sidder tv-stationern­e selv på en rygende pistol, der også kan vaere en betalingsb­ombe under dansk fodbold.

Tv-stationern­e frygter nemlig, at Superligae­n ikke laengere vil vaere såkaldt A-rettighed, der giver dem adgang til de nødvendige aftaler med antennefor­eninger og som salgsargum­ent i parabolpak­kerne.

så sidder regnedreng­ene hos Discovery og MTG (Viasat Sport) selvfølgel­ig og siger: ’De der Superliga-rettighede­r har vi købt alt for dyrt. Den går ikke naeste gang.’

Tv-stationern­e mener så, at en 10-holdsliga vil højne niveauet og interessen. Tjae, de skal i hvert fald bruge faerre penge på produktion­somkostnin­ger, og faerre kampe vil naturligvi­s give flere seere til den enkelte kamp.

part er naturligvi­s Divisionsf­oreningen, altså klubberne, der er fuldstaend­ig afhaengig af tv-stationern­es penge.

Derfor er det også til at kaste op over, når diverse traenere og ledere klynker over, at man ’åbenbart har solgt fodboldens sjael til tv-stationern­e’, når antallet af hviledage ikke er lige for alle.

Goddaw-do – det er altså sket for mange år siden og hvis man piber over, at de der spiller musikken bestemmer numrene, så vil man bare indkassere en lavere pris for orkesteret. Så tv er – hvad enten de kan li’ det eller ej ude i klubberne – grundlaget for betalt fodbold Det er ikke for sjov, at tv-bosser fra Discovery og Viasat Sport gik til angreb på 14-holdsmodel­len i en velkoordin­eret offensiv, mener Allan Olsen.

Skal vi ikke bare sige, at det er en ordentlig bae, der er havnet på hans skrivebord

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Kamphaner
FOTO: LARS POULSEN Kamphaner
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark